CONSTĂNȚEANUL MIRCEA DOBRE RUPE TĂCEREA

,,În plin război politic, orice politician poate fi demonizat în mass-media și social media, pentru a contribui, prin contrast, la „spălarea” imaginii altora.
Tocmai am aflat, din presă, că eu, Mircea Titus Dobre, sunt un demon care am pătruns mișelește în „fieful” lui Liviu Dragnea.
Astfel, Dragnea devine victima care va mai putea rupe câteva inimi ale alegătorilor, măcar în Teleorman, unde se spune că aș fi obținut mișelește un contract pentru firma mea, “Dobre și fiii”.

Doar că:
1. Eu am ieșit din acea firmă în martie 2016, așa cum arată și Monitorul Oficial;
2. Ce face restul familiei mele nu mă privește pe mine;
3. Dacă se presupune că absolut toate contractele câștigate la licitație cu statul sunt „măsluite” și că toți politicienii sunt corupți, ar trebui să interzicem prin lege licitațiile cu statul și să fie băgați în pușcării toți cei care au făcut politică până azi, fără să mai căutăm faptele pentru care sunt condamnați – ceea ce e aberant!;
4. Dacă se informa jurnalistul #CristianAnton, înainte de a scrie despre un presupus contract pe care #PSDTeleorman l-a atribuit adversarilor politici din Opoziție, poate ar fi găsit și Monitorul Oficial din martie 2016;
5. Dacă mi-ar fi telefonat jurnalistul în cauză – ceea ce era obligat să facă, dar n-a făcut – pentru a-mi cere punctul de vedere, eu fiind „vedeta” negativă a articolului cu pricina, l-aș fi lămurit, în legătură cu ieșirea mea din respectiva firmă (i-aș fi pus la dispoziție și Monitorul Oficial.

Îi pot înțelege pe cei care se străduiesc să spele imaginea lui Liviu Dragnea, prezentându-l ca victimă, prin demonizarea adversarilor politici. Este o tehnică de manual. Dar manualele sunt destul de vechi, iar executanții nu au – așa cum se poate vedea – suficientă experiență jurnalistică, încât să se asigure, măcar, că nu dau fake news – pentru că exact asta este „știrea” publicată de dl Cristian Anton pe prima pagină a Jurnalului Național de astăzi, luni, 12 august 2019. Orice instanță de judecată poate constata că „știrea” și informația din Monitorul Oficial (nr 1057/15.III.2016 – partea a IV-a, pag 26) se exclud reciproc, dar și că autorul nici măcar nu s-a obosit să contacteze persoana incriminată pe nedrept.”

SHARE