OLGUȚA ZICE CĂ ARE MAJORITATE!

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor Lia Olguţa Vasilescu a declarat că Legea pensiilor va fi dezbătută, marţi, în şedinţa comună a Comisiei juridice şi pentru muncă a Camerei, urmând ca la votul de miercuri din plen, coaliţia să voteze favorabil proiectul de lege.

“De mâine (marţi-n.r.) va începe discuţia pe legea pensiilor. Sunt doar trei paragrafe de modificat, declarate neconcludente de CCR. Legea în ansamblu a fost declarată constituţională, dar pentru trei paragrafe s-a simţit nevoia ca să se facă nişte precizări mai clare. Aici este vorba de termene, de când se aplică aceste reglementări. Va fi foartre simplu de trecut în Comisie. Probabil că n-are de ce să dureze subiectul mai mult de jumătate de oră iar miercuri va intra la vot. Am vorbit şi cu preşedintele (Camerei Deputaţilor-n.red.) Marcel Ciolacu, ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem această lege care pentru mine este o prioritate şi sper din toată inima să treacă, pentru că discutăm despre o lege care porneşte de la un buget a asigurărilor sociale de 58 de miliarde lei şi ajunge la 140 de miliarde lei”, a declarat, luni, la Parlament, Lia Olguţa Vasilescu.

Deputatul PSD a spus că la votul din Senat a fost un singur vot al coaliţiei care a lipsit pentru a trece această lege, acuzând membrii Opoziţiei parlamentare că nu susţin creşterile de pensii.

“A fost un singur vot care a lipsit din partea coaliţiei majoritare şi au fost 40 de persoane din opoziţie care nu au votat această lege. Liderii opoziţiei au spus cu subiect şi predicat că nu vor să aplice această lege. Asta ca să înţeleagă toţi pensionarii, pentru că e foarte uşor să dai vina pe PSD”, a afirmat Vasilescu.Legea Pensiilor a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi, 69 pentru legea organică.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că legea este „bună” pentru pensionarii din România.

La rândul ei, premierul Viorica Dăncilă a a dat asigurări, săptămâna trecută, că legea va fi adoptată în Camera Deputaţilor iar pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie.

SHARE