GREUL ABIA ACUM ÎNCEPE PENTRU TRICOLORI

Pentru reprezentativa de fotbal a României, angrenată în campania de calificare la EURO 2020, cele patru puncte obținute în „dubla” cu Norvegia și Malta, din deplasare, pot fi considerate satisfăcătoare, însă lupta pentru prezența la turneul final al Campionatului European se anunță extrem de dificilă pentru tricolori.

După victoria de luni seară din Malta, scor 4-0 (G. Puşcaş 7, 29, Chipciu 34, Man 90+1), în etapa a patra a Grupei F, selecţionerul Cosmin Contra a declarat că este nemulţumit de accidentarea lui Ionuţ Nedelcearu, de cartonaşul roşu primit de Alexandru Chipciu, care va fi astfel suspendat în meciul cu Spania, şi de jocul echipei din a doua repriză: „Chiar dacă egalul din Norvegia a venit în ultimele minute, această victorie ne dă şansa să depindem de noi, atât cu Suedia, cât şi cu Norvegia, acasă. Avem cu Spania următorul meci, pe care trebuie să-l pregătim bine şi să scoatem un rezultat pozitiv. Trebuie să ne facem calcule, suntem în grafic, deocamdată. Nu suntem la mâna nimănui, avem meciurile decisive acasă. Ianis (n.r. – Hagi) s-a zbătut ca toţi ceilalţi, ceea ce i-am cerut din punct de vedere tactic a făcut foarte bine, s-a mişcat foarte bine între linii, a creat spaţii, a combinat cu jucătorii din faţă, a încercat să dea gol, să dea pase de gol. Din punctul meu de vedere a făcut un meci bun”.

Iar Ianis Hagi, titular pentru prima oară în reprezentativa României, a spus că tricolorii au obţinut rezultatul dorit în meciul de luni seară, recunoscând că a evoluat mai bine în partida de la Oslo, cu Norvegia: „Sunt fericit, rezultatul este cel dorit. Acum sunt cu gândul la echipa de tineret. Ştiu că sunt aşteptări, am încercat să joc colectiv, pentru coechipieri. Pot să spun că a fost mai bine cu Norvegia, sper să fie tot mai bine la Campionatul European şi apoi în toamnă”.

Următoarele două întâlniri ale formaţiei noastre în preliminariile EURO 2020 se vor disputa în luna septembrie – 5 septembrie: România – Spania (ora 21.45, Arena Naţională din București); 8 septembrie: România – Malta (ora 19.00, stadionul „Ilie Oană” din Ploiești).

De asemenea, Federația Română de Fotbal a anunțat că partida România – Norvegia va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti, la 15 octombrie, de la ora 21.45.

Clasament Grupa F: 1. Spania 12p (11-2), 2. ROMÂNIA 7p (11-5), 3. Suedia 7p (8-7), 4. Norvegia 5p (8-7), 5. Malta 3p (2-10), 6. Insulele Feroe 0p (3-12).

Reamintim că Arena Naţională din București va găzdui patru meciuri de la EURO 2020, trei din Grupa C (14 iunie, 18 iunie şi 22 iunie 2020) şi o confruntare din optimile de finală ale competiției (29 iunie 2020). În cazul calificării, naţionala României va juca cel puţin două partide din faza grupelor pe Arena Naţională.

SHARE