EDUCAŢIA, PRIORITARĂ LA MIHAIL KOGĂLNICEANU

Una dintre cele mai reprezentative comune ale județului Constanța este Mihail Kogălniceanu. Aici există foarte multe proiecte prin care Primăria încearcă să le ofere locuitorilor un spațiu cât mai evoluat și totodată un trai mai bun.

Este de notorietate faptul ca, o mare parte din bugetul comunei, a fost redirectionat spre educatie, iar reyzltatele nu s-au lasat asteptate.La final de an școlar, se numără premiile la Mihail Kogălniceanu. Pornind de la preșcolari, continuând cu ciclul primar ,gimnazial și liceal, s-a realizat o întreagă colecție de premii obținute de elevii silitori. Aceștia au participat cu succes la concursuri județene și naționale, obținând numeroase premii. La clasele primare s-au obținut premii frumoase la concursurile organizate de ISJ Constanța pentru ciclul primar (“Amicii isteți”, Euxin math” și ” Comorile condeiului “).

,,În acest an școlar Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu s-a făcut remarcat în țară prin intermediul elevilor calificați la etapele naționale ale celor mai importante olimpiade, atât la ciclul primar, ( concursul național ” Micul școlar” ,Slatina)cât și la ciclul gimnazial și chiar liceal. Putem aminti elevii calificați de la gimnaziu și liceu la olimpiadele naționale: Mușe Diana,clasa a VI-a A la “Olimpiada satelor din România” desfășurată la Cluj, Petre Melisa Petriana și Bărbărie Georgiana din clasa a V-a, la ” Universul cunoașterii prin lectură “,desfășurată la Iași, Zugravu Amalia și Lică Victoria la “Olimpiada națională de limbi romanice ” desfășurată la Bistrița de unde s-au întors cu 2 mențiuni speciale ,Diac Ștefan și Zugravu Amalia ,la ” Educație pentru sănătate “, obținând mențiune și premiul I . Iată că, după un an de muncă, eforturile sunt răsplătite iar elevilor sârguincioși nu le rămâne decât să culeagă laurii.

Felicitări, stimate cadre didactice ! Felicitări, dragi copii! Multumim pentru sprijin parintilor!”, a transmis Ancuta Belu, pe o reţea de socializare.

 

 

SHARE