AGLOMERAȚIE INFERNALĂ ÎN GARA CONSTANȚA

Este vară, sezon estival și inerent foarte mulți turiști aleg să își petreacă vacanța pe litoralul mării. Având în vedere că atunci când pleci în concediu este bine să alegi să mergi cu trenul, gara din Constanța devine extrem de aglomerată în acest interval de timp. Constănțenii abia dacă se mai pot zări printre sutele de turiști care stau cu multe valize lângă ei, în căutarea unui taxi sau a unui mijloc de transport în comun. Noi, cei care trăim la malul mării, suntem obișnuiți cu acest fapt, însă uneori ne face să ne dormi ca vara să treacă mai repede.

De multe ori suntem acaparați de problemele zilnice și ajungem în zona gării, acolo unde și noi constănțenii suntem confundați de taximetriștii care abia așteaptă să facă rost de un client. Sute, poate chiar mii de turişti se perindă, zilnic, prin Gara Constanţa. Unii pleacă, alţii vin, însă cu toţii rămân cu un gust amar şi cu o amintire tristă despre acest spaţiu care ţine loc şi de centru de informare turistică şi de bazar şi de târg.

Atmosfera de zi cu zi aduce mai mult cu o haltă, plină de precupeţi, de la cei care vor să agaţe turiştii pentru a-i caza la particulari, până la taximetriştii dispuşi să facă şi pe hamalii. Unii se oferă chiar să ducă bagajele, aproape smulgându-le din mâinile proprie-tarilor. Dacă sunt refuzaţi, nu pierd timpul, se duc la următorul posibil client şi aproape întotdeauna pleacă cu maşina plină. Uneori negociază tarifele chiar pe stradă, existând preţuri şi pentru cursă cu aparatul pornit, şi pentru cursă cu aparatul oprit.

SHARE