BERGODI: ,,TREBUIE SĂ CÂȘTIGĂM LA MEDIAȘ”

Antrenorul echipei de fotbal FC Voluntari, Cristiano Bergodi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa trebuie să câştige puncte în partida din deplasare cu Gaz Metan Mediaş, deşi recunoaşte că nu va fi uşor de realizat acest lucru.

“Gaz Metan e una dintre cele mai bune echipe din play-out, alături de Dinamo. Trebuie să luăm puncte la Mediaş, deşi ştim că nu ne va fi uşor. Eu sunt încrezător pentru că am văzut jocul nostru de aici cu Gaz Metan, unul foarte bun, chiar dacă atunci am pierdut după o fază controversată. Aşa că eu spun că avem şi noi şanse de a lua puncte la Mediaş”, a spus tehnicianul italian.

“În acest final de sezon se poate întâmpla orice, dar noi trebuie să ne gândim doar la noi. Am ajuns la 3 puncte despra ultimelor 3 echipe. Dacă mi se spunea când am venit că înaintea ultimelor trei meciuri echipa va fi în poziţia asta atunci aş fi fost de acord fără nicio problemă. E adevărat că acum trebuie să avem mai multă determinare, mai multă atenţie. Stăm bine fizic, deşi a intervenit o anumită oboseală, dar asta e normal. Sunt sigur că şi celelalte echipe din play-out sunt obosite. Noi depindem numai de noi în acest moment, nu ne interesează ce fac celelalte echipe. Iar asta este un lucru pozitiv”, a adăugat antrenorul.

Bergodi a negat că ar fi discutat cu finanţatorul Gigi Becali pentru a prelua formaţia FCSB din vară. “Eu nu am mai discutat cu Gigi Becali din septembrie sau octombrie 2009. Nu ne-am mai întâlnit de atunci. Nu mă interesează în acest moment de FCSB. Probabil că acolo va ajunge Edi (n.r. – Edward Iordănescu), nu ştiu, nu e treaba mea. La Craiova am înţeles că deja au antrenor, au stabilit şi strategia… eu mă gândesc la FC Voluntari. Deci cu Gigi Becali nu am mai avut nicio discuţie, dar asta nu înseamnă că nu îl respect”, a afirmat el.

Întrebat dacă rămâne la FC Voluntari chiar dacă echipa retrogradează, Cristiano Bergodi a răspuns: “Vedem. Normal că ar fi un eşec pentru mine dacă nu ne salvăm de la retrogradare. Însă eu sunt încrezător că vom reuşi. Chiar foarte încrezător, altfel nu veneam aici în noiembrie. Aştept aceste trei meciuri rămase şi după aceea discutăm şi de celelalte lucruri”.

Echipa de fotbal FC Voluntari întâlneşte, joi, de la 20:30, în deplasare, formaţia Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru etapa a 12-a a play-out-ului Ligii I.

SHARE