PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI ȘI CIOCOLATĂ

In sezonul capsunilor, ce prajitura poate fi mai delicioasa decat cea care are si ciocolata din belsug. Prajitura cu capsuni si ciocolata este combinatia perfecta pentru un desert pretentios cu care te vei putea mandri la orice eveniment.

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g zahar
  • 15 ml esenta rom
  • ½ plic praf de copt

Mod de preparare blat:

Albusurile se bat bine pana spuma nu se desprinde de vas (nu curge). Se aduga zaharul putin cate putin continund sa mixam pana spuma se intareste.Se pun treptat galbenusurile unul cate unul. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt incorporanduse usor, prin rasturnare in compozitie.

Se da la cuptor la foc potrivit intr-o tava de 30 cm x 33 cm tapetata cu hartie de copt.

Crema mousse de capsuni

  • 500 g branza de vaci cea folosita pentru prajitura fanta sau 250 g branza mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 300 g capsuni zdrobite

Mod de preparare crema:

Branza se amesteca bine cu zaharul pudra pana la omogenizare. Peste ea se adauga frisca batuta spuma si capsunile zdrobite sau pasate.

Crema mousse de ciocolata

  • 500 g frisca
  • 35 g granule de gelatina
  • 150 ml apa
  • 100 ml rom
  • 200 g zahar tos
  • Un plic zahar vanilat
  • 50 g ciocolata taiata bucatele
  • 50 g cacao
  • 3 albusuri (100 g)

Mod de preparare crema:

 Albusurile se bat spuma, se adauga 150 g zahar tos si 15 ml rom si se bat in continuare pana se face spuma tare ca o zapada, apoi se lasa la o parte. Frisca rece de la congelator, se bate spuma, (recomandam frisca provenita din smantana speciala pentru frisca).

Separat in gelatina bine imbibata se pune 50 g. Ibricul se pune deasupra unui vas cu apa fierbinte la foc foarte mic si se amesteca pana se topeste complet gelatina. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat, cacaoa si cubuletele de ciocolata fina, amestecand pana cand compozitia ajunge la temperatura degetului.

Se pune atunci o lingurita de albus batut, se amesteca de 5-6 ori si se incorporeaza treptat prin rasturnare  tot albusul, ca sa se omogenizeze. Se adauga si frisca de la frigider amestecand tot prin rasturnare.

Blatul de prajitura se va imparti in doua bucati. Intre ele se va aseza crema mousse de capsuni iar deasupra crema mousse de ciocolata. Se va orna dupa gust, fie cu bucatele de capsuni fie cu fulgi de ciocolata rasa.

Loading...
SHARE