PUI TERIYAKI

Puiul Teriyaki este delicios şi se pregăteşte uşor, cu ingrediente la îndemână, potrivit allrecipes.com.

Ingrediente

o lingură cu amidon din porumb

o lingură cu apă rece

100 g de zahăr alb

100 g de sos de soia

50 ml de oţet de mere

un căţel de usturoi, mărunţit

½ linguriţe cu ghimbir

¼ linguriţe cu piper negru

12 bucăţi de pulpe de pui, fără piele

Mod de pregătire

Într-o cratiţă mică, la temperatură scăzută, se amestecă amidonul din porumb, apa rece, zahărul, sosul de soia, oţetul, usturoiul, ghimbirul şi piperul negru. Se lasă pe aragaz, amestecând des, până când sosul se îngroaşă.

Se preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius.

Se pune carnea într-o tavă medie, unsă cu unt sau ulei. Apoi, cu ajutorul unei pensule de bucătărie, se unge carnea cu sos, pe ambele părţi.

Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Apoi, se întorc bucăţile de carne şi se lasă încă 30 de minute la cuptor, până când îşi pierd nuanţa rozalie. Se unge carnea cu sos la fiecare 10 minute.

Loading...
SHARE