SCRISOAREA UNUI CADRU DIDACTIC CONSTĂNȚEAN CĂTRE PĂRINȚI

Evaluarea Naţională la finalul clasei a IV-a A a debutat marţi cu proba la limba română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Astăzi, elevii de clasa a IV-a vor susţine proba la matematică, iar cei din partea minorităţilor naţionale vor participa joi proba la limba maternă.

Cu acest prilej, un cadru didactic din Județul Constanța, a transmis părinților o emoționantă scrisoare, prin care îi roagă pe aceștia să nu distrugă încrederea sau demnitatea copiilor lor, în cazul în care nu vor obține rezultatele dorite la Evaluarea Națională:

,,Dragi părinți

Examenul de Evaluare Națională și perioada evaluărilor va începe curând. Știu că toți aveți emoții în legătură cu copiii voștrii, întrucât vă doriți ca aceștia să se descurce cât mai bine.

Dar vă rog să vă amintiți că printre elevii care vor susține Evaluarea Națională, există un artist care nu are nevoie să înțeleagă matematica. Există un antreprenor căruia nu îi pasă de istorie sau limba engleză. Există un muzician ale cărui note la știință nu vor conta în viitor. Există un sportiv ale cărui abilități fizice sunt mult mai importante decât geografia. În cazul în care copilul vostru va obține rezultate excelente e grozav. dar în cazul în care fiul sau fiica dumneavoastră nu va obține numai rezultate de top, vă rog să nu le distrugeți încrederea în sine sau demnitatea. Spuneți-le că este în regulă. Este doar o evaluare. Sunt făcuți pentru lucruri mult mai mari în viață. Spuneți-le că indiferent cît de mari sau mici vor fi rezultatele, că îi iubiți și nu îi veți judeca pentru ele. Vă rog faceți asta, și când o veți face, priviți-vă copiii cucerind lumea. o evaluare sau un rezultat mai mic nu le va curma visele și nici talentele.

Și vă rog, nu cred că medicii sau IT- iștii sunt singurii oameni fericiți din lume” , a încheiat învățătoarea Toșa Teodora.

REAMINTIM CĂ pe 22 şi 23 mai vor intra în examen elevii claselor a VI-a. Ei vor susţine pe 22 mai proba de limbă şi comunicare şi pe 23 mai – Matematică şi Ştiinţele naturii.Conform Legii Educaţiei Naţionale, rezultatele evaluărilor naţionale la clasele a II-a şi a VI-a au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară, iar rezultatele evaluării naţionale la clasa a IV-a sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem la nivelul ciclului primar.Rezultatele evaluărilor naţionale se vor comunica doar părinţilor elevilor care le susţin.

Loading...
SHARE