Oficial, curentul a fost “restabilit la 100%”

Guvernul venezuelean a anunţat revenirea la activităţile normale, în sectorul public şi privat, cu începere de joi, după o săptămână de suspendare cauzată de o uriaşă pană de curent care va afecta în continuare populaţia şi economia naţională, provocând temeri legate de o criză şi mai profundă, relatează AFP.

Oficial, curentul a fost “restabilit la 100%”, a afirmat miercuri ministrul informaţiei, Jorge Rodriguez. Funcţionează însă cu întreruperi în mai multe state şi insuficient în vestul ţării.

“Preşedintele Nicolas Maduro a decis că toate activităţile, private şi publice, în industrie, şcoli, servicii vor putea reîncepe joi”, a anunţat ministrul în direct la televiziune.

Acestea au fost suspendate la ordinul preşedintelui a doua zi după pana care a intervenit la 7 martie, orele 16.50.În pofida revenirii treptate a curentului electric, Venezuela a continuat miercuri să funcţioneze cu viteză redusă, inclusiv în capitală unde majoritatea băncilor şi magazinelor au rămas închise, iar transportul public, deficitar şi în vremuri normale, suspendat.Principala grijă a venezuelenilor rămâne de a găsi apă potabilă şi lungi cozi s-au format peste tot în oraş în faţa cisternelor trimise special de autorităţi. Reţeaua de distribuţie nu a fost restabilită şi chiar la Caracas apa este raţionalizată, notează AFP.

Loading...
SHARE