Ministrul Tineretului şi Sportului a participat la un EVENIMENT important la PARIS

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a participat miercuri, la Paris, la un eveniment de anvergură, ”She Runs, Active Girls Lead”, dedicat promovării sănătăţii, responsabilizării şi implicării tinerelor femei în viaţa sportivă şi şcolară, informează un comunicat al MTS.

Proiectul este susţinut de Comisia Europeană prin programul Erasmus+Sport, este prilejuit de recenta Zi Internaţională a Femeii şi a reunit peste 2.000 de tinere eleve între 15-18 ani din 35 de ţări, printre care şi România.

Conform sursei, la eveniment a fost prezent şi Luca Niculescu, Ambasadorul României la Paris, dar şi foşti mari campioni ai Franţei.Oficialii români s-au întâlnit şi cu echipa tricoloră, România fiind reprezentată aici de un grup format din 16 eleve şi 4 profesori.

Ministrul Bogdan Matei a fost însoţit şi de directorul general din MTS Daniel Jianu şi, alături de ambasadorul Luca Niculescu, a avut întâlniri şi cu reprezentanţii Comisiei Europene, dar şi cu cei din conducerea Federaţiei Internaţionale a Sportului Şcolar.

În discursul său, Bogdan Matei a vorbit despre importanţa evenimentului şi despre bunul exemplu care ar trebui urmat de cât mai multe ţări.

”Sunt onorat să particip la un eveniment atât de frumos şi important, dedicat femeilor, tineretului şi sportului. Acest proiect îşi propune să promoveze sănătatea, responsabilizarea şi implicarea femeilor tinere în viaţa socială, prin sport şi şcoală. Vreau să felicit organizatorii pentru această iniţiativă şi, de asemenea, Comisia Europeană pentru susţinerea unui astfel de proiect. Sunt foarte fericit să văd şi copii din România aici, i-am cunoscut şi sunt nişte tineri minunaţi şi ambiţioşi, sunt mândru că, în timpul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, facem parte din eforturile europene comune de a dezvolta sportul în rândul fetelor tinere. România este mândră de organizarea cu succes a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Braşov şi sperăm în viitor să organizăm mai multe evenimente sportive internaţionale majore şi, de asemenea, să oferim sprijinul deplin pentru celelalte ţări care urmăresc acelaşi obiectiv. Mă bucur că ne alăturăm unor asemenea proiecte dedicate femeilor şi implicării acestora în sport, Franţa este un exemplu de bună practică în acest sens şi sper să colaborăm cât mai strâns pe viitor în asemenea proiecte”, a spus Bogdan Matei.

Ministrul Matei va avea tot la Paris o întâlnire şi cu omologul său francez, fosta mare campioană Roxana Mărăcineanu, ministrul sportului din Franţa.

Loading...
SHARE