EUGENIA ȘERBAN, SINGURUL DOCTOR ÎN ACTORIE DE FILM ȘI TELEVIZIUNE

Pe cunoscuta actriță Eugenia Șerban am prins-o în drum spre un eveniment al serii bucureștene. Amabilă, dar și secretoasă în ceea ce privește proiectele în care este implicată pentru că “sunt o superstițioasă și nu vreau să spun nimic înaintea premierei. Încă puțintică răbdare, adică până prin aprilie, și …veți afla totul. Am un spectacol pe care-l voi juca la București și Timișoara și alte două reprezentații cu “Amanta”, adaptare după celebra comedie “Încurcă lume”  a lui A. D. Hertz și în “KGB contra CIA”,  adaptare a lui Armand Calotă după “Secretissimo” a lui Marc Camoletti”.

Eugenia Șerban a jucat și-n filme, rolul din “Dulcea saună a morții”, film în regia lui Andrei Blaier, din anul 2003, producând multă rumoare în rândul publicului din România, datorit[ faptului că actrița a avut atunci o apariție senzuală…interzisă minorilor. Era în anul 2003 și de la acel rol până la propunerea de a poza pentru coperta revistei “Play Boy” nu a mai fost decât un pas. Pe care însă actrița l-a evitat cu eleganță. Ziarele tabloide au bombardat cu imaginea ei, una foarte atrăgătoare (și atunci și acum) și au focalizat pe latura erotică a profilului său. “Mi-aș dori să joc în filme, dar nu pot să mă laud cu vreun proiect în acest sens. Dar el poate apărea oricând, nu trebuie decât să fiu pregătită”. 

Actrița este primul și singurul, până în acest moment, doctor în actorie de film și de televiziune din România și, de curând, a lansat volumul tezei sale “Particularitățile creației actoricești, de la scenă la universul media”.

Datorita acestui fenomen care este globalizarea, proces multicauzal, datorita dezvoltarii industriei, a aparitiei a numeroase inventii ce au influentat valoric viata in toate datele sale, influenta culturala devine incontestabila intr-un secol poate prea grabit cu el insusi. Concomitent cu aceste influente, gustul pentru literatura a devenit din ce in ce mai nuantat. Una din consecinte este complexitatea genurilor literare, a curentelor avangardiste dar si impactul pe care dramaturgia l-a avut pe plan global concomitent cu teatrul, scena, actorul, interpretarea scenica, televiziunea, media. Datorita acestor date am putut dezvolta in lucrarea mea un subiect atat de special.”

Loading...
SHARE