4 ETAPE PÂNĂ LA PLAY OFF, HC DOBROGEA SUD ÎȘI RESPECTĂ STATUTUL DE LIDER

După victoria de aseară, de la Constanța, în fața celor de la U Cluj, HC Dobrogea Sud și-a consolidat poziția de lider al clasamentului în Liga Zimbrilor. Înaintea meciului de aseară, un adevărat galop de sănătate (36-24),          care le-a adus față-n față pe prima și ultima echipă a clasamentului – fără niciun punct în 22 de jocuri, între HCDS și principalele sale urmăritoare – CSM București și Potaissa Turda erau 4 și, respectiv, 5 puncte. Cu patru etape înainte de final, constănțenii sunt lideri (54 de puncte) și au mari șanse ca la sfârșitul sezonului regulat să încheie pe primul loc. Astfel încât să poată intra în play-off cu maximul de puncte care se acordă primelor două clasate, conform noului sistem competițional adoptat anul trecut și aplicat în premieră în actualul sezon.

Play-off-ul se va desfăşura cu 8 echipe, ca şi până acum, dar echipele vor fi împărţite în două grupe, una formată din echipele care au terminat sezonul regulat pe locuri impare (1, 3, 5, 7) și cea de a doua formată din echipele care au terminat pe locuri pare (2, 4, 6, 8). Parcursul din timpul sezonului regulat va avea o însemnătate mult mai mare, astfel încât primele două echipe clasate la finalul sezonului regulat vor intra în play-off cu 6 punct, următoarele două cu 4 puncte, locurile 5-6 vor intra cu 2 puncte, iar ultimele două cu 0 puncte. Câştigătoarele celor două grupe vor juca în finala mare, după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Dacă nu vor apărea surprize în desfășurarea meciurilor care au mai rămas de disputat, se prefigurează o finală a campionatului între HC Dobrogea Sud și CSM București, existând mari șanse ca, datorită faptului că echipa mai bine clasată dispută două din cele trei jocuri pe teren propriu, să avem un nou titlu la Constanța. Ar fi al 10-lea pentru handbalul constănțean.

Liga Naţională de Handbal Masculin, Zona Play-off, se va desfăşura după modelul danez, cu mențiunea că echipelor din campionatul nostru li se vor acorda 3 puncte, la victorie. (în Danemarca 2 puncte). Din acest sistem de punctare rezultă și miza competiției pentru HC Dobrogea Sud. În cele patru etape care au mai rămas de disputat, constănțenii vor mai evolua acasă cu CSM Focșani și Potaissa Turda și în deplasare cu CSM Bacău și CSM București, acest meci din urmă, programat în penultima etapă,  fiind o adevărată finală a campionatului. (Din punct de vedere al programului bucureștenii mai au un meci dificil și în ultima etapă, pe terenul celor de la Politehnica Timișoara, actuala deținătoare a Cupei României). 

 

 

 

 

 

 

Foto : Daniel Ivan Photo

 

Loading...
SHARE