DUPĂ 4 ANI DE PROMISIUNI , CAZINOUL A FOST “REABILITAT” CU… UN GARD DE PLASĂ

Hotărât lucru, nu este ușor să fii politician! Trebuie să ai cuvintele mereu la tine, iar cu ele să fii în măsură să spui oamenilor câte o poveste, chiar dacă, uneori, știi și tu că multe din promisiunile și declarațiile sforăitoare pe care le faci nu au nimic comun cu realitatea. Le spui doar pentru că ele dau bine în urechile auditoriului și, dacă cumva ți se înroșește nasul precum lui Pinochio, spui că este de la vântul și frigul de afară. Dar, de cele mai multe ori, nici nu este nevoie de alte explicații, pentru că politicienii din ziua de azi nu răspund în fața nimănui. O dată la patru ani, parcă este prea puțin pentru câte minciuni se vehiculează într-un mandat electoral.

În urmă cu mai bine de 4 ani, prin toamna lui 2014, descindea la Constanța o delegație în fruntea căreia președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu și cel al Camerei Deputaților – Liviu Dragnea erau primiți de fostul și de actualul primar al orașului. Invitații nu au refuzat o plimbare “de lucru” pe faleză și o gură de aer cu iz de briză, servită chiar pe Faleza Cazinoului unde, ce să vezi, decorul jalnic al emblematicei clădiri a orașului a inspirat la o declarație de presă din categoria “vom munci și vom lupta”. Întrebat de Radu Mazăre ce se prefigurează în privința Cazinoului, Liviu Dragnea a luat mina unui om “greu”, pătruns de importanța misiei sale, dar și a declarației pe care avea să o facă unor reprezentanți ai mediei constănțene. Chiar dacă a bătut vântul, cuvintele sale nu au zburat, ci au fost înghițite de către reportofoanele care așteptau o veste bună:

În 2011, Primăria municipiului Constanța a fost mințită de Ministerul Dezvoltării, condus de altcineva la acea vreme, Cazinoul a fost preluat la minister, s-au făcut niște studii, expertize, evaluări dar, din păcate, cei de atunci nu au făcut nimic sau nu au vrut să facă nimic.  Au mai trecut 3 ani de zile, starea de degradare a acestei opere arhitecturale a avansat și, dacă nu intervenim, clădirea va deveni o ruină. Nu mai putem vorbi de restaurare sau renovare. 

Am preluat Cazinoul de la Primăria Municipiului Constanța, facem o actualizare a studiilor vechi și în prima parte a lunii decembrie (peste numai o lună de la vizita la Constanța), se va începe procedura de licitație pentru proiectare și execuție și, în maxim 2 ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, Cazinoul va fi reabilitat și restaurat exact în forma și culoarea din  1910, pentru a avea aerul de atunci. Așa cum spunea și primarul Radu Mazăre, Cazinoul nu este un imobil al Constanței, ci și un bun național, un obiectiv prea frumos ca Guvernul să nu se implice, un obiectiv cu care toți românii trebuie să se mândrească”.

Așa că, dragi români, stimați constănțeni, acum pentru că știți ce aveți de făcut, vă puteți mândri. Cum cu ce? În jurul Cazinoului a crescut un gard de plasă, iar la etaj, pe frontispiciul clădirii, vegetația a înmugurit, fără a avea rău de înălțime. Sunt singurele realizări notabile după declarația lui Liviu Dragnea din noiembrie, 2014. Clădirea se află într-o stare și mai avansată de degradare și doar aburelile politicienilor nu sunt de ajuns pentru a reda …”forma și culoarea din 1910″.

Loading...
SHARE