PENNE CU PUI ALFREDO

Ingrediente :

600 g piept de pui dezosat, 2 căței de usturoi tocați mărunt, 300-350 g smântână de gătit, 3 linguri ulei de măsline, 500 ml supă de pui/legume, 250-300 g penne, 250 g parmezan ras, sare și piper după gust, pătrunjel proaspăt ras.

Mod de preparare :

Pregătiți un vas înalt, care să nu lipească, în care să încapă întreg preparatul. Tăiați puiul de pui în cubulețe. Asezonați-l cu jumătate de linguriță de sare și piper, după gust. Prăjiți cubulețele de pui în ulei de măsline, la foc mediu. Nu trebuie să-l gătiți până la capăt. Va avea timp să se facă odată cu restul ingredientelor adăugate pe rând, după cum urmează. Când puiul prinde culoare, adăugați usturoiul mărunțit și sotați-l 1 minut. Adăugați supa de pui/legume, smântâna și pastele nefăcute deasupra. Amestecați. Aduceți la fierbere. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă înăbușit, la foc mediu spre mic. Asta pentru 15-20 de minute sau până când observați că s-au fiert pastele. Luați de pe foc. Adăugați parmezanul ras, amestecați. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.

Presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție în parte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : Unica

SHARE