FILIALA CONSTANTA A UZPR-PROIECTE REALISTE PENTRU ANUL IN CURS

Evident, intalnirea membrilor Filialei Constanta a UZPR, desfasurata sambata 9 februarie, la Muzeul National al Marinei Romane, reprezinta un reper cel putin din doua puncte de vedere si anume, organizatoric si de evidentiere a problematicii curente, cu care se confrunta membrii Filialei.

Sedinta a fost prezidată de coordonatorul filialei, comandorul Ioan Damaschin.Domnia sa a evocat, pentru inceput,  momentul 11 ianuarie 1919, dată la care, „la nici două luni de la Marea Unire“, a avut loc adunarea generală de constituire a UZPR. Printre cei prezenți atunci s-au numărat viitori miniștri (Victor Iamandi, Eugen Filotti) scriitori (Ion Minulescu, Ion Pas, Cezar Petrescu) și ziariști precum Brunea Fox şi Pamfil Şeicaru.

In continuare, au fost evocate momente din activitatea UZPR, aspecte de interes pentru jurnaliști cu referire la statutul Uniunii. Au fost marcate  activitățile desfășurate de membrii filialei, în 2018, sub egida Uniunii si au fost prezentate, deasemenea „Pentalogul membrului UZPR“, propunerile de proiecte pentru anul in curs și alegerea reprezentanților dobrogeni pentru adunarea generală a UZPR, eveniment programat în martie, la București.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a vorbit și despre creația jurnalistică și statutul jurnalistului fiind lansat şi concursul pentru Premiile UZPR pentru anul 2018 cu tema „Tot ce-i românesc nu piere“, dedicat atât profesioniștilor din mass-media, cât și tinerilor (elevi și studenți) din țară, dar și jurnaliștilor români din Diaspora. S-a evidentiat faptul ca  premiile se vor acorda pentru presă scrisă, presă online, carte de specialitate, radio și televiziune și pentru întreaga activitate jurnalistică (Marele Premiu). Termenul limită de depunere a materialelor jurnalistice este 31 martie 2019, iar acordarea premiilor va avea loc în ultima decadă a lunii mai. Precizam ca au fost facute si propuneri pentru Programul de activitate al filialei, pe anul in curs.

Adunarea anuală a UZPR, filiala Dobrogea, s-a încheiat cu desemnarea, în unanimitate, a doamnei Steliana Bajdechi, de la Radio Constanța, și a domnului Ioan Damaschin, pentru a reprezenta ziariștii Filialei la adunarea generală, din București, a UZPR.

Loading...
SHARE