DOCTOR ,,8 CLASE” AJUNS IN PRESA INTERNATIONALA

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre cazul lui Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private, deşi absolvise doar opt clase.

“A făcut operaţii, dar chiar este doctor?” a titrat site-ul cotidianului The New York Times.

“Pe pagina sa de Facebook, doctorul Matthew Mode promovează proceduri cosmetice, inclusiv operaţii, care au fost făcute într-o clinică aflată într-o parte dezvoltată a capitalei României, Bucureşti. Acesta a fost fotografiat într-un halat albastru, cu un zâmbet mare şi o seringă cu Botox”, scriu jurnaliştii de la The New York Times.Agenţia Associated Press a relatat de asemenea că autorităţile din România investighează un cetăţean italian care a pretins că este chirurg plastician în mai multe clinici din Bucureşti.

“Potrivit relatărilor, Politi a lucrat ca chirurg plastician în mai multe clinici din capitala Bucureşti timp de un an. Grupul Monza a informat marţi că îl va da în judecată“, scrie agenţia.

Jurnaliştii americani au adăugat că Politi a primit, în 2011, o sentinţă de 18 luni după ce a pretins că este doctor fără a avea o diplomă.

“Deşi avea doar opt clase, acesta a reuşit să lucreze în spitale din Verona, Brescia, Torino şi Pordenone, folosind numele unui doctor real, Luigi Vincenzo Politi”.

“Autorităţile din România a reţinut un italian care a pretins că este chirurg plastician”, au titrat jurnaliştii de la The Washington Post.

“Poliţia de Frontieră l-a reţinut miercuri pe Matteo Politi într-un tren din apropierea graniţei între România şi Ungaria, în urma emiterii unei alerte, iar acesta a fost adus la Bucureşti. O declaraţie a informat că acesta este anchetat pentru fraudă”, scrie The Washington Post.

Loading...
SHARE