“AMFORIȘTII” CONSTĂNȚENI VĂ INVITĂ LA „RETROSPECTIVA 2018”

Membrii Careului Artelor “Amfora” au vernisat, săptămâna aceasta, o frumoasă expoziție de artă vizuală, intitulată sugestiv, „Retrospectiva 2018″, cu cele mai reușite lucrări realizate și expuse de “amforiști” pe parcursul anului trecut. Creațiile semnate de cei 29 de expozanți pot fi admirate de publicul iubitor de artă de la malul mării, în sala “Clio” a instituției muzeale, până pe data de 27 ianuarie, în cadrul programului de vizitare a muzeului. Expoziția cuprinde peste 60 de lucrări în ulei, acril, acuarelă, grafică, artă fotografică, tapiserie, ceramică, goblen și sculptură.

Evenimentul expozițional a deschis seria manifestărilor culturale pe anul 2019 de la Muzeul Național al Marinei Române și s-a bucurat de o participare numeroasă din partea publicului constănțean: oameni de cultură, artiști, membri ai Careului Artelor “Amfora” și invitații acestora.

„Retrospectiva 2018″ a fost vernisată de criticul de artă dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, care a apreciat activitatea intensă desfășurată de artiștii din cadrul “Amforei”, precum și calitatea evenimentelor pe care le organizează. Dealtfel, dr. Doina Păuleanu a apreciat faptul că acest Careu al Artelor a devenit un nucleu important pentru cultura dobrogeană. 

La rândul său, președintele Careului Artelor “Amfora”, Niculina (Nynna) Vizireanu, care se implică cu multă dăruire și inspirație la fiecare eveniment pe care îl organizează alături de colegii săi din cadrul “Amforei”, a remarcat faptul că gruparea se mărește de la an la an, având o activitate intensă. Aceasta ne-a dezvăluit că, și pe parcursul anului 2019, vor fi numeroase activități și proiecte ale Careului Artelor, mai exact, nu mai puțin de opt expoziții găzduite atât la Muzeul Național al Marinei Române, cât și la Biblioteca Județeană “Ioan N. Roman”. Dintre acestea amintim expozițiile: “Femeia în alchimia primăverii”, care va avea loc pe 13 martie, la Muzeul Marinei, “Primăvara și sărbătorile pascale”, în aprilie, la Biblioteca Județeană și “Expresia culorilor”, în luna iunie.

Referitor la expoziția „Retrospectiva 2018″, lansăm și noi o invitație către publicul amator de artă de la malul mării să treacă pragul Muzeului Marinei și să caute lucrările “amforiștilor” pentru că au ce admira, creațiile expuse aducând pe simeze o parte din sufletul artiștilor și din frumusețile Constanței și ale Mării Negre.

 

Loading...
SHARE