CRISTIAN PREDA I-A MULȚUMIT ÎN LIMBA POLONEZĂ LUI DONALD TUSK

Europarlamentarul Cristian Preda a ţinut să-i mulţumească în limba poloneză preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru discursul de la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, care a avut loc la Ateneu. Preda a mai susţinut că nu a fost invitat la eveniment, anunță Mediafax.

”Întrucât m-a întrebat multă lume dacă am asistat, ca deputat european, la discursul de la Ateneu al lui Donald Tusk, mă simt obligat să precizez că nu am fost invitat să particip la respectiva ceremonie. Profit de ocazie ca să-i spun preşedintelui Consiliului European: dziękuję, panie Tusk (Mulţumesc, domnule Tusk-n.r.)!”

Joi seara, preşedintele Consiliului European Donald Tusk a ţinut tot discursul în limba română.

“Sunt convins că, în aceste şase luni, veţi interpreta cu energie şi înţelepciune o adevărată Rapsodie română. Sunt sigur că preşedinţia dumneavoastră va fi la fel de energică, de românească şi de europeană ca muzica lui George Enescu. Şi nu o spun doar pentru că ne aflăm la Ateneu în această seară. O spun pentru că ştiu cât de rezistentă şi de creativă este naţiunea română. Cred că, sub bagheta dumneavoastră, orchestra va găsi sunetul potrivit şi că veţi face tot ce vă stă în putinţă pentru a lucra ca o echipă pentru apărarea intereselor Europei. Veţi fi gazdele Europei şi sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului: Omul sfinţeşte locul. Am încredere, de asemenea, că veţi acorda importanţa necesară respectării regulilor. În această lume în transformare rapidă, în care viitorul ne va surprinde zi de zi, respectarea regulilor şi ataşamentul faţă de principii vor juca un rol esenţial”, a spus Donald Tusk.

Loading...
SHARE