GLOBURILE DE AUR 2019: GALĂ CU PRIZĂ LA PUBLIC

Audienţa galei Globurilor de Aur 2019 a fost în uşoară scădere faţă de anul trecut, cu 2%, prestigiosul eveniment, aflat la a 76-a ediţie şi care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, fiind vizionat de 18,6 milioane de telespectatori, potrivit Reuters. Anul trecut, gala Globurilor de Aur a fost vizionată de 19 milioane de telespectatori, a anunţat NBC, televiziunea care a difuzat evenimentul.

Gala Globurilor de Aur, organizată de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), a dat startul noului sezon al marilor premii din cetatea filmului americană, care va culmina cu decernarea Oscarurilor, pe 24 februarie, informează Mediafax.

Evenimentul, care a durat trei ore, a fost găzduit de actriţa canadiană Sandra Oh şi actorul american Andy Samberg şi a înregistrat cele mai mari audienţe în primetime – excluzând emisiunile sportive şi de ştiri – din martie 2018 până în prezent, informează NBC.

Scăderea numărului de telespectatori ai galei Globurilor de Aur a fost uşoară comparativ cu audienţele înregistrate de ceremoniile Oscar şi Grammy din 2018, cu reduceri de minimum 15% faţă de anul precedent.

Lungmetrajul “Green Book”, de Peter Farrelly, a fost marele câştigător al galei Globurilor de Aur 2019, cu trei premii, printre care şi cel pentru cea mai bună comedie, fiind secondat în top de drama în alb-negru “Roma”, de Alfonso Cuaron, şi filmul muzical “Bohemian Rhapsody”, cu câte două trofee.

Loading...
SHARE