VESTE BUNĂ PENTRU CONSTĂNȚENII CARE ÎȘI PLĂTESC LOCURILE DE PARCARE!

Anul începe cu o veste bună pentru constănțenii care își plătesc locurile de parcare și care, de câteva luni, se declară revoltați de noul regulament de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța. Gura Târgului spune că acest regulament a fost atacat în instanță, pe 3 ianuarie, de către Asociația Constanța Altfel, Asociația Liga pentru drepturile constănțenilor, precum și de către o persoana fizică.

Reclamanții solicită anularea HCLM nr. 235 din 28.06.2018, hotărâre prin care a fost aprobat regulamentul privind locurile de parcare, inițiat de edilul Constanței, Decebal Făgădău, Consiliul Local Constanța având calitatea de pârât.

Așa cum a semnalat și Opinia Online, în mai multe rânduri, acest nou regulament a provocat adevărate… războaie prin parcările constănțene. Ce prevede acest regulament mai exact? Începând din vara lui 2018, rezervarea locurilor de parcare (plătite) este valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 17.00-08.00, iar sâmbăta, duminica și de sărbătorile legale, este valabilă între orele 00:00-24:00. În intervalul 08.00-17.00, de luni până vineri, deținătorul autorizației pentru rezervarea locului parcare nu mai are niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc, fapt care le dă mari bătăi de cap celor care își plătesc locurile de parcare, mai ales că șoferii care își parchează mașina pe locul lor “uită” adesea să mai și plece la ora stabilită prin… HCLM. Iată, totuși, că mai este o speranță și pentru constănțenii buni platnici, sătui de scandaluri și de sunat Poliția Locală din cauza celor care ajung să le ocupe abuziv locurile de parcare, lăsându-și mașinile pe spațiul lor plătit la primărie chiar și peste noapte. Sperăm că instanța va găsi o soluție mai bună decât cea a Primăriei și Consiliului Local Constanța!

Loading...
SHARE