PETRECERE INCENDIARĂ DE ZIUA TĂTARILOR DIN ROMÂNIA, ÎN LUV

Cu ocazia Zilei Tătarilor din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează joi, 13 decembrie, o mega-petrecere, Toplantı – Seară Tătărească.

Alături de Sermin Gimantar, unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de la malul mării și de Erdal, petrecăreți vor avea parte de o seară incendiară!

Evenimentul va avea loc în Constanța Luv in the City, iar muzica nu va fi doar tătărescă, ci și turcească și grecească.

 

Tătarii din România sărbătoresc în fiecare an, începând cu 2006, „Ziua Etniei Tătare din România”

Proiectul de lege privind consacrarea zilei de 13 decembrie ca sărbătoare a etniei tătare din România a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților, la 14 noiembrie 2006, cu 230 de voturi pentru, unul împotrivă și o abținere.

Această dată a fost aleasă ca Zi a etniei tătare datorită faptului că, la 13 decembrie 1917, parlamentul tătarilor crimeeni a proclamat Republica Populară Crimeea și a aprobat constituția. Tătarii care s-au stabilit în România, în urmă cu mai bine de 800 de ani, sunt originari din Crimeea.

Acest proiect de lege a fost inițiat de către deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco — Musulmani din România (UDTTMR), Amet Aledin, după ce propunerea fusese discutată încă de la Congresul UDTTMR din 2002. Cu ocazia Zilei tătarilor din România, UDTTMR organizează o serie de manifestări festive cultural-artistice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
SHARE