MINISTRUL ANDRONESCU, DISCUȚII FRUCTUOASE CU COMISARUL EUROPEAN PENTRU EDUCAȚIE

Ministrul Ecaterina Andronescu a discutat cu comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret, sport, Tibor Navracsis, despre priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE în domeniul educaţiei şi formării profesionale, priorităţi care vizează mobilitatea, incluziunea şi excelenţa. Întâlnirea a avut loc cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Bruxelles, marţi şi miercuri, împreună cu membrii Guvernului.

“România va urmări să contribuie la consolidarea identităţii culturale europene prin educaţie şi la creşterea performanţei sistemelor educaţionale, acordând atenţie sporită învăţării bazate pe competenţe, aptitudini, abilităţi şi atitudini care să fie dobândite pe tot parcursul vieţii. De asemenea, România va promova mobilitatea în scopul învăţării, aceasta reprezentând una dintre cele mai importante pârghii în procesul de dezvoltare a capacităţii profesionale”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii, ministrul Andronescu şi-a exprimat interesul faţă de dosarul privind viitorul program Erasmus+, apreciind faptul că statele membre au ajuns la un consens referitor la obiectivele şi structura noului program.

Cei doi interlocutori au subliniat importanţa dezvoltării de programe de licenţă-master-doctorat în mai multe ţări, cu participarea mai multor universităţi partenere.

Totodată, a fost adusă în discuţie şi necesitatea extinderii reţelelor de universităţi europene, precum şi a centrelor de excelenţă în învăţământul profesional şi tehnic.

“Odată cu preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, României îi revine responsabilitatea continuării dezbaterilor pe această temă”, se arată în comunicat.

Ecaterina Andronescu l-a invitat pe comisarul Tibor Navracsis să participe la reuniunea ministerială organizată în România în mai 2019, dialogul dintre Ministerul Educaţiei şi Comisia Europeană urmând a fi intensificat pe parcursul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE.

Loading...
SHARE