FOSTUL ȘEF ANAF, GELU DIACONU, AUDIAT ÎN DOSARUL LUI DANIEL DRAGOMIR

Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu, a fost audiat în dosarul fostului ofiţer SRI, Daniel Dragomir şi a declarat că atunci când era în funcţie, ambasadorul Olandei intervenea pentru firmele omului de afaceri Rami Ghaziri. La următorul termen, fostul ministru Daniel Constantin va fi adus cu mandat, anunță Mediafax.

Judecătorul a dispus, la şedinţa de vineri de la Curtea de Apel Bucureşti, ca pentru termenul următor Daniel Constantin să fie citat „cu mandat cu aducere cu însoţitor”. De asemenea, magistratul a stabilit că Daniel Constantin va trebui să explice la termenul din 23 ianuarie de ce nu s-a prezentat vineri, sub sancţiunea amenzii.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013 Rami Ghaziri i-ar fi dat lui Daniel Dragomir importante sume de bani pentru a interveni pe lângă funcţionari de rang înalt. Scopul lui Rami Ghaziri ar fi fost ca firmele lui să obţină mai uşor rambursări ale taxei pe valoarea adăugată. Doi dintre aceştia sunt Gelu Diaconu, la vremea respectivă şef al Fiscului şi Daniel Constantin, pe atunci ministru al Agriculturii.

La termenul de vineri, Gelu Diaconu a recunoscut că pe vremea când conducea ANAF, ambasadorul Olandei a intervenit pe lângă el pentru a-i facilita lui Rami Ghaziri rambursarea de TVA către firmele sale, însă nu îşi aduce aminte cu exactitate dacă la întâlnire a participat şi Daniel Dragomir.

În schimb, Gelu Diaconu a relatat că afaceristul Rami Ghaziri îl însoţea pe ambasadorul Olandei, fapt care i s-a părut la vremea respectivă „contrar uzanţelor”, mai ales că Ghaziri nu era cetăţean olandez.

“Arăt că la întâlnirea din 30 mai 2014 pe care am avut-o cu ambasadorul Olandei a participat şi Dragomir Daniel. Făcea parte din delegaţia ambasadorului, cu încă trei sau patru persoane”, a spus Gelu Diaconu.

„S-a recomandat el?”, l-a întrebat judectorul, cu referire la Daniel Dragomir.

„La întâlnirea aia erau 150 de persoane noi, eu abia îmi aduc aminte de ambasadorul Olandei. Dacă Daniel Dragomir a fost la întâlnire cu siguranţă nu am schimbat un cuvânt cu el, nu îmi aduc aminte să se fi prezentat sau să îmi fi fost prezentat”, a răspuns Gelu Diaconu.

Fostul şef al ANAF a dat detalii apoi despre discuţiile cu ambasadorul Olandei, în prezenţa lui Rami Ghaziri.

„Singurul care a făcut o intervenţie asupra mea a fost cea a ambasadorului Olandei”, a mărturisit Gelu Diaconu.

Loading...
SHARE