FOST AVOCAT AL POPORULUI, DEZVĂLUIRI BOMBĂ DESPRE REVOCAREA LUI DRAGNEA

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu a declarat miercuri, referitor la situaţia din Camera Deputaţilor privind revocarea lui Liviu Dragnea, că au lipsit unele acte premergătoare demersului de revocare şi votul final.

“S-a dorit ceva de către Opoziţie şi anume schimbarea conducerii Camerei Deputaţilor, dar nu au voturile necesare ca să facă schimbarea. Plus, domnul Iordache nu a putut să iasă din sală pentru simplul motiv că a suspendat o perioadă de timp şedinţa ca să se calmeze lumea, iar lumea stătea peste el acolo. Eu zic că în momentul acesta este o criză foarte serioasă, extraordinar de serioasă. Nu ştiu câţi din PSD se vor alipi acestei crize, dar dacă nu se vor alipi de această criză, părerea mea este că s-a făcut gălăgie degeaba şi s-au suspendat lucrările”, a declarat Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, pentru MEDIAFAX.

“În orice caz domnul Iordache a explicat care a fost povestea acolo. Nu se putea suspenda sau mai bine zis lua măsura destituirii pentru că nu sunt nişte acte premergătoare pentru ca să se facă o asemenea treabă”, a mai spus Iancu.

Întrebat cu privire la decizia CCR din 2012, fostul Avocat al Poporului a spus: “CCR a dat o primă decizie în care spunea că nu poate fi înlocuit decât la propunerea grupului parlamentar care a avut această iniţiativă, nu la celălalt. Dar în 2012, CCR a decis că Roberta Anastase şi Vasile Blaga pot fi demişi şi în situaţia în care această propunere este făcută de alte grupuri parlamentare. Nu ştiu însă dacă treaba asta este recunoscută în continuare de grupuri, pentru că grupurile acum sunt mai mari decât Curtea, din punctul de vedere al unei asemenea situaţii. Parlamentul până la urmă face ce vrea”.

Loading...
SHARE