CÂRNAȚI DE CASĂ – REȚETĂ PENTRU CRĂCIUN

INGREDIENTE

  •  3 kilograme carne de porc
  •  sare
  •  piper măcinat
  •  cimbru
  •  usturoi pisat
  •  boia de ardei dulce/iute
  •  intestine de porc

Cârnații de casă, făcuți de mame sau bunici, au fost întotdeauna mult mai buni decât cei găsiți în magazine. Fără coloranți, conservanți sau chimicale, acești cârnați de porc se fac ușor și repede dacă folosești ingrediente de calitate.

Pregătirea intestinelor

Mațele (intestinele) de porc se spală bine și se rad cu dosul cuțitului până se elimină toate impuritățile, după care se spală din nou cu apă fierbinte.

Pont: Dacă vreți ca mațele să fie albe, le puteți pune în apă cu sare de lămâie, bicarbonat și puțin oțet.

Prepararea cârnaților

Carnea se toacă, se amestecă apoi cu usturoi pisat, boia de ardei dulce/iute, după preferințe, piper măcinat și sare după gust. Pentru ca preparatul să aibă un gust bun, trebuie să folosiți o carne mai grasă, nu doar carne macră.

Mațele se umplu cu carnea amestecată cu condimente și se leagă la capete. După ce ați terminat de umplut toate intestinele, cârnații se pun la uscat, la aer, timp de 2-3 zile. După aceea se pun la frigider.

Atenție! Dacă faceți cârnații cu mai mult timp înainte de a-i consuma, trebuie să îi păstrați la congelator.

SHARE