ARTIȘTI CU CARE CONSTANȚA SE MÂNDREȘTE: PIANISTA ANDREEA BRATU

Numele pianistei Andreea Bratu este unul foarte cunoscut melomanilor constănțeni, atât din concertele cameralele și spectacolele la care a participat, în decursul anilor, pe importante scene de la malul mării, precum Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, Colegiul Național de Arte “Regina Maria” sau Muzeul de Artă.

Talentata artistă Andreea Bratu, care este și lector universitar la Universitatea “Ovidius”,  desfășoară, de peste 13 ani, o bogată  activitate concertistică în România, dar și în Belgia, Elveţia, Franţa, Turcia, Italia.

Peste mai puțin de două săptămâni, în Capitală, pianista din Constanța va participa la un spectacol extraordinar, Gala Umanitar-Caritabilă “Crăciun pentru toți 2018!”, organizată pe 19 decembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, de Fundația Solidaritatea Culturală pentru România – ARS XXI. Cu ocazia acestei gale la care vor participa: Corul CANTICUM, dirijat de Răzvan Rădos, pianista Andreea Bratu, sopranele Paula Iancic și Diana Vornicu, pianiștii Alexandru Petrovici și Marino Castro, Doru Todoruț, Rafael Butaru – Concert maestru al Operei Naționale din București, precum și baritonul Silviu Alexandru Mihăilă, se va aduce un omagiu Reginei Maria, singura mare figură feminină a Marii Uniri.

Pianista Andreea Bratu s-a născut în Galaţi şi a absolvit Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” din Bucureşti fiind licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (2001) la  clasa de pian a prof. univ. dr. Sandu Sandrin şi clasa de muzică de cameră  a prof. univ. dr. Şerban Dimitrie Soreanu. Între anii 2002 – 2004 urmează specializarea bienală postuniversitară în Muzică Vocală de Cameră la prestigiosul  Conservator „Giuseppe Verdi” din Milano – Italia, sub îndrumarea maestrilor Luigi Zanardi şi Daniela Ucello.

Desăvârşirea studiilor pianistice se concretizează prin frecventarea unor prestigioase Master-class europene conduse de maeştri ai pianului: Evgheni şi Olga Moguilevsky (Belgia-1988) Paul Badura-Skoda (Elveţia-1999) Roberto Szidon (Elveţia – 1999) Alain Planès   (Bucureşti-2000) Helmuth Deutsch şi Maria di Francesca Cavazza (Italia- 2002) Bruno Canino (Italia-2003) Andrea Lucchesini (Italia 2003) Eric Battaglia (Italia – 2004).  Are la activ participări la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale (Premiul Criticii Muzicale în cadrul Concursului „Mihail Jora”  din Bucureşti), la festivaluri în  ţară (Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului – Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanţa)  şi în străinătate (Orchestra  Giovanile Trentina –  Alto Adige Italia  2014, MozartWoche  Salzburg – AMI Italia 2015,  Drozdoff Society – New York 2015). Este implicată în proiecte artistice individuale sau alături de  apreciaţi muzicieni români şi străini în formații camerale de duo și trio.

Din 2005, desfăşoară o constanta activitate didactică și  de cercetare în domeniu (Pian și Muzicologie în Interpretare Muzicală), ca  lector doctor universitar al Facultaţii de Arte a Universității „Ovidius” din Constanţa profilul Muzică. A obţinut titlul de doctor în Muzică cu Magna cum Laudae la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (2010).

Este  solicitată  deseori să participe în calitate de invitat sau  muzician în  cadrul programelor de televiziune românești și din străinătate. A înregistrat șase concerte de muzică de cameră –   live în DVD pentru „M.E. Productions” Constanta.

De peste 13 ani, Andreea Bratu desfășoară o  bogată  activitate concertistică în România, dar și în Belgia, Elveţia, Franţa, Turcia, Italia.

În ultimii ani, a introdus în repertoriul de concert, pentru prima dată în România, piese instrumentale pentru pian de Richard Wagner, Charles Valentin Alkan,  Alexander Glazunov, Francis Poulenc  sau – în premieră absoluta – creații camerale sau solistice compuse de  Vladimir N. Drozdoff, Olivier dos Santos, Alexander Williams, Daniela Cojocaru, Petre-Marcel Varlan etc.

 

Loading...
SHARE