“100… DE SĂRBĂTORI”, CONCERT AL CORULUI DE COPII RADIO

Concertul ”100… de sărbători” prezentat de Corul de Copii Radio, sub bagheta dirijorului Răzvan Rădos, va avea loc duminică, la Sala Radio, evenimentul fiind dedicat atât Centenarului, cât şi Crăciunului.

Prima parte a serii este dedicată Centenarului României şi aduce pe scena Sălii Radio muzică românească tradiţională, fragmente din proiectul de succes intitulat “Romanian Roots” (“Amprente”), anunță Agerpres. Acest spectacol multimedia a fost prezentat la “Simpozionul Mondial de Muzică Corală”, organizat la Copenhaga, de Federaţia Internaţională a Muzicii Corale (2008), în cadrul Zilelor Europene Neudrossenfeld – Germania, la Festivalul “Let the Future Sing” – Suedia şi la “International Thracian Choir Festival” – Bulgaria (2009), se arată într-un comunicat.

În cea de-a doua parte a serii publicul va putea asculta colinde româneşti. Evenimentul se desfăşoară cu participarea pianistei Magdalena Faur.

Urările muzicale pe care Corul de Copii Radio le adresează publicului capătă o dimensiune şi mai amplă prin compact-discul recent apărut la Editura Casa Radio, intitulat “Corul de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu. Colinde”. Albumul va fi lansat, în pauza concertului, în foaierul central al Sălii Radio.

CD-ul cuprinde o colecţie de colinde româneşti şi străine interpretate de Corul de Copii Radio, într-o serie de înregistrări speciale realizate anul acesta la Radio România, în fapt o reconstituire originală a concertului de colinde de la Sala Radio din 9 decembrie 2017, derulat cu un an în urmă, precizează sursa citată.

Albumul va fi disponibil, la preţ de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, va putea fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Loading...
SHARE