ŞEFUL MI6 AVERTIZEAZĂ RUSIA: NU SUBESTIMAȚI CAPACITĂȚILE MARII BRITANII

Şeful MI6 va avertiza Rusia să nu subestimeze capacitatea Regatului Unit de a răspunde după atacul din Salisbury, într-un discurs în care explică de ce Marea Britanie dezvoltă un spionaj “de generaţie a patra” pentru o nouă şi dificilă eră, relatează Mediafax.

Alex Younger va stabili, de asemenea, modul în care agenţia sa, cunoscută în mod oficial ca Serviciul Secret de Informaţii (SIS), se pregăteşte să consolideze legăturile cu agenţiile similare din Europa, pe fondul incertitudinii continue cu privire la posibilele repercusiuni ale Brexitului la adresa securităţii.

În cel de-al doilea discurs public de când a devenit şeful M16 acum patru ani, Younger, în vârstă de 55 de ani, se va adresa studenţilor la Universitatea St. Andrew din Scoţia, unde a absolvit înainte de a se alătura armatei, apoi MI6. Este de aşteptat ca acesta să se concentreze asupra îngrijorării sale cu privire la nenumăratele ameninţări la adresa Marii Britanii care provin din mai multe sfere şi cum MI6 intenţionează să ţină pasul cu ele.

Loading...
SHARE