SĂ MAI ȘI CITIM: 6 POVEȘTI CU DRACI, DE IGOR BERGLER

Igor Bergler este un scriitor  apărut din ”neant”. Acesta, a publicat două romane de mare succes – “Biblia pierdută” şi “Testamentul lui Abraham” – ambele masive, reuşind, fără dubiu, să atragă invidia multor confraţi pentru surprinzătoarea sa reuşită.

S-a născut în 1970, la Reşiţa, a trăit la Timişoara, este scriitor, regizor, realizator de televiziune, critic de film, specialist în marketing, doctor în Ştiinţe Economice şi a fost de-a lungul timpului visiting professor la diverse universităţi.

Acum Igor Bergler – în mod cert într-o pauză de respiraţie – a scos pe piaţa acest volum de povestiri, şase la număr: “Intrusul”, “Un detectiv şi nişte tablouri dintr-o expoziţie”, “Dracomorfoză”, “A doua moarte a piratului Francis Dracul, Sir, cavaler şi pungaş”, “Cele trei Magdalene”, “Anul dintre două Nopţi ale Valpurgiei”. În toate este vorba despre draci. În toate se vede din nou ştiinţa lui Igor Bergler de a-şi prezenta în mod agreabil imensele cunoştinţe în domeniul artei – şi nu numai. Autorul însuşi scrie, pe blogul său: “Nemulţumiţi de mediocritatea creatorului lor, şase draci evadează din tot atâtea tablouri. Altul are o revelaţie de factură kafkiană – e un Gregor Samsa întors pe dos, îndrăcit, în răspăr. Un altul preia legenda faustiană şi o împinge până la ultima consecinţă. Unul e pirat, gentleman şi cavaler. Cei mai mulţi au grave probleme identitare. Şi surprizele nu se opresc aici”. Greu de spus dacă şi această carte va fi una fenomen, ca precedentele, autorul însă speră.

Loading...
SHARE