HALTERE: IOVU – “AM PLĂTIT MEDALIA DE BRONZ CU MUNCA LA SALĂ”

Sportiva Cristina Iovu a declarat, vineri, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea din Turkmenistan, că medalia de bronz câştigată la stilul aruncat, categoria 55 de kilograme, în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere de la Aşgabat, a plătit-o cu multă muncă în sala de antrenament.

“A fost un pic cam greu concursul, sunt puternice asiaticele. Asta e, sper ca anul viitor să fie mai bine. Mi-aş fi dorit mai mult de la mine. Medalia asta reprezintă munca pe care am depus-o în sală. Adică această medalie este plătită. Acum urmează Europenele, dar mă gândesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo e concursul cel mai important”, a afirmat Iovu, citată de Agerpres.

Delegaţia României care a participat la Campionatele Mondiale de lupte de la Aşgabat (Turkmenistan) s-a întors, vineri, în ţară, fiind aşteptată pe Aeroportul Henri Coandă de Cosmin Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Sportiva română Cristina Iovu a cucerit, la 3 noiembrie, medalia de bronz la stilul aruncat, în cadrul cat. 55 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Aşgabat (Turkmenistan).

România a participat la Mondialele din Turkmenistan, competiţie de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, cu patru sportivi şi a încheiat cu un bilanţ de trei medalii, argint prin Loredana Toma (stilul smuls, cat. 64 kg) şi bronz prin Cristina Iovu (stilul aruncat, cat. 55 kg) şi Nicolae Onica (cat. 96 kg, total). Doar Elena Ramona Andrieş (cat. 49 kg) nu a reuşit să câştige o medalie la Aşgabat.

Loading...
SHARE