VEȘTI PROASTE PENTRU NICUȘOR CONSTANTINESCU

Veștile nu sunt prea bune pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. O nouă cerere de revizuire a dosarului în care acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu modul de finanţare a Centrului Militar Zonal a fost respinsă, joi, de Tribunal Constanţa. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de comunicare.

Tribunalul Constanţa a decis să respingă ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de Nicuşor Constantinescu în dosarul în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. El este obligat să achite suma de 300 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

În ultimii doi ani, el a formulat mai multe cereri de revizuire a acestui dosar, toate fiind respinse de instanţe.

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, el a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013, scrie News.ro.

Fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Loading...
SHARE