PESTE 200 DE INSPECTORI, DIRECTORI ȘI PROFESORI VOR BENEFICIA DE SESIUNI DE TRAINING ÎN CADRUL EDU LEADERS FORUM

Aproximativ 250 de inspectori, directori şi profesori care vor o carieră de management vor beneficia, joi şi vineri, de sesiuni de training de la experţi internaţionali în educaţie şi sesiuni cu manageri şi antreprenori din business în cadrul Edu Leaders Forum (ediţia a doua), eveniment dedicat liderilor din educaţie şi business, transmite Agerpres.

“Tema evenimentului este “Inovaţii care produc impact în şcoli”, subiect ce va fi dezbătut împreună cu 250 de directori de şcoli, 150 de manageri şi antreprenori din business, 10 ONG-uri din educaţie şi 6 speakeri internaţionali, pentru două zile, în sesiuni de training dedicate directorilor şi profesorilor”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Joi vor fi premiaţi cei mai buni şapte directori de şcoli ai anului, care au avut rezultate importante şi impact asupra calităţii educaţiei şi au îmbunătăţit semnificativ rezultatele şcolare ale elevilor, oferindu-le prin proiectele implementate acces la oportunităţi educaţionale mai bune.

“Scopul nostru pe termen lung este să plasăm România în top 10 sisteme educaţionale din Europa până în 2035. Acum un an am început primul proiect de leadership din România special conceput pentru directorii de şcoli, Academia de Leadership şi Management Şcolar. Alături de specialişti internaţionali în educaţie din SUA, Danemarca, Australia şi Marea Britanie, abordăm problema educaţiei dintr-o altă perspectivă. Noi credem că cel mai important rol într-o şcoală îl au directorii, ei sunt cei care pot motiva profesorii iar prin intermediul acestora, elevii. Cu ajutorul directorilor dorim să reducem analfabetismul funcţional, abandonul şcolar şi să îmbunătăţim rezultatele elevilor la testele PISA şi la bacalaureat”, a afirmat directorul executiv al Asociaţiei pentru Valori în Educaţie, Andreea Nistor, citată în comunicatul de presă.

Loading...
SHARE