SCRIITORUL ADOLFO CASTANON A FOST DISTINS CU PREMIUL INTERNAȚIONAL ALFONSO REYES 2018

Scriitorul mexican Adolfo Castańón a fost distins cu Premiul Internaţional Alfonso Reyes pe anul 2018, pentru ampla sa traiectorie în diferite genuri literare şi pentru a fi răspândit cultura umanistică universală, a informat luni Institutul Naţional de Belle Arte (INBA), citat de EFE, scrie Agerpres.
“Juriul a decis să acorde în unanimitate premiul Adolfo Castańón pentru dăruirea sa completă şi vitalitatea sa în exercitarea culturii literelor ca bibliofil, poet, eseist, poet, narator, cronicar, istoric şi critic literar”, notează institutul într-un comunicat.

Narator, eseist şi poet, Adolfo Castańón (Ciudad de México, 1952) a studiat la Facultatea de Filosofie şi Litere din cadrul Universităţii Naţionale Autonome din Mexic (UNAM). A fost editor şef şi director la Unităţii Editoriale al Fondului Culturii Economice (FCE), director adjunct la Periolibros (FCE/UNESCO), fondator al Cave Canem şi cercetător la Institutul de Investigaţii Filologice (IIFL).

Colaborator a numeroase reviste, Castańón este academician al Academia Mexicana de la Lengua din 2003. De-a lungul carierei sale a fost distins cu Premiul Diana Moreno Toscano 1976, Premiul Mazatlán al Literaturii în 1995, pentru ‘La gruta tiene dos entradas’, cu Premiul Xavier Villaurrutia 2008, pentru ‘Viaje a México’, iar în 2009 a fost laureat cu Premiul Naţional de Jurnalism José Pagés Llergo, pentru programul său ‘Los maestros detrás de las ideas’.

SHARE