REUNIUNI INTERNAȚIONALE DEDICATE NANOTEHNOLOGIEI, LA ACADEMIA ROMÂNĂ

Prima ediţie a Forumului “Românii în micro- şi nanoelectronică” şi Seminarul naţional de Nanotehnologie, două evenimente organizate sub egida “Excelenţă Europeană în Nanotehnologie – EXCELNANO”, vor fi organizate, astăzi și mâine, de Academia Română, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Academiei Române, Forumul “Românii în micro- şi nanoelectronică” va fi găzduit de Aula acestui for (astăzi) şi de Aula Bibliotecii Academiei Române (mîine).

Evenimentul include trei sesiuni ştiinţifice, în care vor fi prezentate cercetările unor specialişti din Anglia, Belgia, Elveţia, Franţa, România, Spania şi Suedia, şi o masă rotundă dedicată strategiei domeniului nanotehnologiei, organizată şi moderată de dr. Andreas Wild, fost director al ENIAC/ECSEL, cu o bogată experienţă în parteneriatul public-privat în nanoelectronică la nivel european.

În acelaşi cadru, astăzi, de la ora 13,30, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în Sala de Prezidiu a Academiei Române, este programată lansarea cărţii “Advances in Micro-and Nanoelectronics”, apărută recent la Editura Academiei, majoritatea autorilor fiind prezenţi la Bucureşti, cu ocazia Forumului.

Loading...
SHARE