SĂ MAI ȘI CITIM!

La uşă apare Kra, o cioară sentimentală, dotată cu darul vorbirii, cu vervă, umor şi aplomb, venită pe post de dădacă, companion, analist, vindecător care promite că va rămâne până nu vor mai avea nevoie de ea. Ce se va întâmpla mai departe?

 

”Durerea e o făptură înaripată” este un roman încântător care ne ține inima în suspans. Kra va rămîne cu cei trei pe perioada doliului, până când familia începe să se vindece. Realitate sau himeră? Are puţină importanţă din momentul în care rezultatul e aducerea la viaţă a celor trei. Explorând pe rând gândurile tatălui, ale celor doi băieţi şi ale Corbului, Max Porter dă viaţă durerii, lipsei persoane iubite, regretelor, furiei, negării, toate sentimente uşor de recunoscut. Puterea imaginaţiei şi a cuvintelor în procesul de vindecare.

 

Un debut spectaculos al englezului Max Porter (născut în 1981), care îmbină poemul în proză cu fabula şi eseul despre durere, într-un număr foarte mic de pagini.  Cartea ”Durerea e o făptură înaripată” a primit Premiul Dylan Thomas 2016 şi Premiul Sunday Times pentru tânărul scriitor al anului 2016, finalistă la Premiul National Book Critics Circle John Leonard (SUA).

Totodată, aceasta a fost vândută în Marea Britanie în peste 100.000 de exemplare, tradusă în peste 20 de limbi). Drepturile de ecranizare au fost achiziţionate de Pulse Films.

Loading...
SHARE