PROFESORUL CĂLUGĂR DIN CONSTANȚA CARE FILMA ÎN VESTIARUL ELEVILOR, SUSPENDAT

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, vineri, că a aflat „cu surprindere şi îngrijorare”, despre faptele călugărului profesor acuzat că a postat pe Facebook imagini cu elevi ce se schimbau într-un vestiar al Şcolii nr. 39 din Constanţa, şi a decis suspendarea de la slujire a acestuia.

„Cu surprindere şi îngrijorare, Arhiepiscopia Tomisului a aflat despre presupusele abateri ale Arhidiaconului Calinic (Ciprian) Savin, profesor de Muzică la Şcoala nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă, transmis vineri, de Arhiepiscopia Tomisului.

Reprezentanţii instituţiei spun că Ciprian Savin s-a remarcat ca un talentat dirijor, iar activitatea sa în cadrul şcolii a fost răsplătită cu numeroase premii, astfel că i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon.

Potrivit acestora, s-a decis suspendarea părintelui Calinic, cazul său fiind cercetat de către o comisie internă.

“Întrucât acest nedorit moment a produs multă tulburare în şcoală şi în familiile elevilor, în cadrul Permanenţei Consiliului Eparhial s-a luat hotărârea suspendării de la slujire, precum şi înfiinţarea unei comisii de analiză. Întrucât este în desfăşurare o anchetă din partea Poliţiei, aşteptăm rezultatele acesteia, funcţie de care vom proceda la alte măsuri, conform prevederilor canonice şi regulamentelor bisericeşti”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Constanţa au precizat, conform Mediafax, că cercetările în cazul lui Ciprian Savin sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea vieţii private. Bărbatul urmează să fie citat pentru declaraţii.

Profesorul de muzică, Calinic (Ciprian) Savin, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că a publicat pe Facebook imagini de pe camerele de supraveghere ale şcolii, din vestiar, în care apar eleve de clasa a 7-a, cu vârste de 13 şi 14 ani.

Incidentul ar fi avut loc în data de 5 octombrie, iar postarea, care a fost făcută pe pagina personală de Facebook, a fost ulterior stearsă, au afirmat anchetatorii.

Loading...
SHARE