APEL ÎN MEDIUL ONLINE PENTRU CASA COPIILOR ABANDONAȚI DE LA TECHIRGHIOL

În urmă cu aprox. patru ani, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscoul Tomisului, punea piatra de temelie a Așezământului social de la Techirghiol, proiect inițiat de credincioșii Parohiei constănțene „Sfântul Mina”, din Parcul Tăbăcărie. Este vorba despre Casa copiilor abandonați „Sfântul Cuvios Arsenie”, centru ridicat în memoria părintelui Arsenie Papacioc și având ca menire adăpostirea pruncilor abandonați în spitale, dar și a femeilor abuzate.

De patru ani, prin eforturi mari ale credincioșilor și ale Parohiei “Sfântul Mina”, acest centru social prinde contur pe zi ce trece, iar pe pagina de Facebook a bisericii constănțene care a inițiat acest demers lăudabil, enoriașii pot lua pulsul lucrărilor. De la punerea pietrei de temelie și până în prezent, s-au făcut progrese mari la edificarea Așezământul social de la Techirghiol, pentru a cărui construcție era necesară suma de aprox. 300.000 de euro, provenind din fondurile Parohiei, dar şi din sponsorizări şi donaţii. 

Situată lângă stadionul municipal din Techirghiol, clădirea în suprafață de 670 mp oferă 17 camere, spaţiu de joacă, gospodărie proprie și va găzdui până la 50 de copii. De asemenea, micuții abandonați vor beneficia de o educație sănătoasă, în spirit creștin-ortodox.  

Zilele trecute, la centrul social se derulau lucrările de montare a instalațiilor sanitare, electrice si a tâmplăriei PVC. 

Iată că, după cum anunță și preotul paroh al Bisericii cu hramul “Sfântului Mina”, Claudiu Banu, acest proiect se află într-o “etapă grea si costisitoare”, fiind binevenit orice ajutor din partea credincioșilor. Săptămâna aceasta, preotul paroh a făcut și un apel în mediul online către enoriași, pe pagina de Facebook a Bisericii “Sfântul Mina”, postând și fotografii de la lucrările aflate în plină desfășurare: “Vă invităm să simțiți pulsul lucrărilor de la Așezământul copiilor abandonați și femei abuzate “Sfântul Cuvios Arsenie” din Techirghiol, proiect al Bisericii noastre. Suntem într-o etapă grea și costisitoare, de aceea orice ajutor este binevenit. Inițiator și coordonator preot paroh Banu Claudiu. Mulțumim tuturor ostenitorilor implicați în acest frumos proiect până acum. Vă rugăm Share”.

Toți cei interesați să contribuie cu un ajutor cât de mic la continuarea lucrărilor la acest proiect social se pot adresa părintelui paroh Claudiu Banu, la tel: 0723999296, email:banu_claudiuu@yahoo.com, pot accesa pagina de Facebook a Bisericii “Sfântul Mina” sau au la dispoziție un cont deschis la Banca Românească: RO31BRMA0140014102300000. 

 

Loading...
SHARE