UN MARE ARTIST ROMÂN AL SCENEI POP-ROCK, ÎNMORMÂNTAT ASTĂZI

Dragoș Vasiliu, omul care a făcut istorie cu Mondial, prima formație rock românească, s-a stins din viață. Chitarist și compozitor, artistul ieșise la pensie ca șef de exploatare transport electric, la RATB, anunță România TV. Trupul neînsuflețit al artistului a fost  înhumat, astăzi, de la ora 11.00, la Cimitirul din Chiajna.

Mondial s-a lansat la un an după ce Nicolae Ceaușescu a preluat puterea în România, iar după câțiva ani, deja reprezenta țara în turnee în afara granițelor. Trupa a produs piese pe care au dansat multe generații: “Iubire, bibelou de porțelan”, “Romanță fără ecou”, “Atât de fragedă” sau “De va veni la tine vântul”.

Mondial a activat cu Dragoș Vasiliu  până la jumătatea anilor ’70, când artistul a a luat hotărârea de a profesa ca inginer. Totuși, Dragoș Vasiliu a mai urcat pe scenă alături de o parte din noua generație de artiști. S-a întâmplat asta la festivalurile care au evocat formația sa de suflet, chiar dacă trecuseră în neființă mulți din colegii săi de la începuturile grupului – Gabriel Drăgan (1995), Iuliu Merca (1999) și Romeo Vanica (2014).

 

Loading...
SHARE