SUFLEU DE CONOPIDĂ

INGREDIENTE

  •  2 conopide
  •  3 oua
  •  400 g smantana
  •  200 g sunca presata de pui
  •  300 g branza telemea
  •  10 g unt

MOD DE PREPARARE 

Conopida se desface in buchetele mici si se spala. Se pune la fiert intr-un vas cu un praf de sare.

Dupa fierbere, se lasa la racit. Conopida fiarta se aseaza ordonat intr-o tava pe care in prealabil ai dat-o cu unt.

Intr-un vas se bat cele 3 oua si dupa se amesteca cu smantana.

Se rade branza, se taie sunca presata de pui (sau orice se prefera in locul acesteia) in feliute mici / cubulete. Acestea se presara ordonat deasupra conopidei din tava, dupa care smantana se toarna pe deasupra. Apoi se mai pune putina branza rasa pentru a se rumeni frumos la final.

Cand cuptorul este incins, introduci sufleul la foc potrivit, unde il lasi aproximativ 30 de minute.

 

 

SHARE