UN SIMBOL AL CONSTANȚEI PĂRĂSEȘTE PSD PENTRU PARTIDUL ADER! MINODORA ION: ”ADER NU ESTE UMBRELA ȘI NICI ANEXA NIMĂNUI”

Seduși de putere unii politicienii își uită adevărata menire în timp ce România zace-n în corupție și nepăsare. Jocurile politice ale PSD-ului sunt atât de grotești încât  au ajuns să mobilizeze o țară întreagă. Am putea spune că anul 2018 a fost anul în care România s-a trezit. Deși vocea poporului a fost ignorată iar mingea încă a rămas în terenul actualei puteri, românii  au simțit că au câștigat o bătălie. Și, fără îndoială, victoria lor  nu poate fi ignorată! Românii știu, astăzi, ce vor! Vor ca România să fie condusă de politicieni capabili.

Toți mai mulți politicieni au plecat din PSD. Unii au făcut-o din dorința de a nu rămâne simpli spectatori după prăbușirea garantată a PSD-ului. Așadar, și-au jucat ultima carte și au intrat în alte partide fără să se dezică de propriile interese.  Alții, oameni excepționali, prinși într-un mecanism stricat, au fost puși în fața unui adevăr crunt: PSD-ul nu poate fi salvat. E putred! Nu ai cum să resuscitezi un”cadavru”!

Un om excepțional care a avut curajul de a părăsi PSD-ul este avocata constănțeancă (cu mai multe specializări în drept), Minodora Ion. Acesta este scriitoare, formator, cofondator al Toastmasters Constanța (Public Speaking și Leadership Club), consilier dezvoltare personală, femeie de succes, nume de referință al voluntariatului constănțean, membru Crucea Roșie și Vicepreședinte al Asociației ADER Filiala Constanța.

Pentru că ne place să promovăm oamenii de valoare ai Constanței și reușitele lor, am intervievat-o din nou pe avocata-scriitoare Minodora Ion, într-un moment decisiv al vieții sale! Ce a ieșit, vedeți în interviul de mai jos!

 

Reporter: În avocatură etica este crucială. Din păcate, în politică nu se poate spune același lucru, „merge” și fără.  Ce v-a determinat să intrați în PSD?

Minodora Ion: Sunt un om responsabil și-mi asum fiecare alegere din viața mea, chiar și politică. Recunosc faptul că, în naivitatea mea, am crezut la vremea aderării, asemeni multor români, că PSD se va maturiza, va promova valorile, va elimina rebuturile și că va fi în slujba oamenilor, nu doar a clientelei sale.  Există oameni care rămân copii chiar și la 70 de ani. Probabil așa se întâmplă și cu partidele. Unele capătă vechime pe scena politică, dar ,,nu se coc” sau ,,se senilizează timpuriu”. Altele, se maturizează precoce”.

Țin neapărat să precizez că am întâlnit și oameni de excepție în PSD. Am primit plusvaloare și le mulțumesc! Păcat însă că eforturile unor politicieni locali sunt anihilate prin teatrul dezgustător  al unor personaje tragi-comice  de la vârf!

R: În momentul de față până și deasupra justiției există un mare semn de întrebare, deoarece este asociată cu politica. Este justiția subjugată de conducerea actuală?

M.I: N-aș vrea să cred că justiția în ansamblu este subjugată politic. Am convingerea însă, că unii magistrați da.

R: Ați decis să demisionați din PSD și să aderați la un nou partid. De ce ați simțit nevoia să rămâneți ancorată în sfera politică?

M.I: Este adevărat! De puțin timp sunt membru al Partidului ADER. Este un partid nou, dar cu potențial și determinare. Mă pot mândri cu faptul că sunt alături de elite ale societății românești: foști judecători, avocați, generali, comandanți, oameni de știință, medici, economiști, ingineri etc. De asemenea sunt promovați tinerii. Există apreciere pentru fiecare dintre noi. Există un leadership de calitate, organizare. Suntem încurajați să ne expunem ideile, lucrăm într-o echipă minunată. Aici am șansa să mă dezvolt cu adevărat, să învăț multe de la cei din echipă, oameni cu o vastă experiență politică. Am șansă să devin cu adevărat utilă semenilor.

R: Se zvonește că ADER este o ”umbrelă” pentru PSD. Ce părerea aveți despre aceasta afirmație? Sigla, recunosc, mă duce cu gândul la PSD iar o mare parte din membri sunt foști PSD-ști…

M.I.: Partidul ADER este un partid independent, cu organizare și autonomie proprie. Nu este umbrela și nici anexa nimănui. Referitor la faptul că o parte din membri sunt foști PSD-ști, ca și mine de altfel, sunt convinsă că aceștia nu se mai regăseau în PSD și au simțit că pot oferi mai mult în ADER, unde există o veritabilă deschidere către oameni.

Consider că toți cei care au abandonat PSD și s-au alăturat ADER sunt oameni puternici, verticali care au avut tăria de a spune NU  și de a alege să meargă separat în direcția corectă  atunci când PSD a început să deraieze de la traiectorie.

Am toată prețuirea pentru Dl. Președinte Neculai Onțanu care a pus toată ființa și expertiza  Domniei Sale în a crea și a construi în timp ce alții au ales să distrugă.

 

R: Și totuși, pentru ca cititorii noștri să înțeleagă că ADER nu este PSD, prin ce se deosebesc cele două partide ?

M.I: Aș spune că deosebirile sunt de esență și aș prezenta doar câteva.

În primul rând constatăm un defazaj privind modelul de dezvoltare promovat de PSD. Modelul  de dezvoltare, bazat pe consum. Pericolul? Terminarea resurselor. Nu vor mai putea fi asigurate resursele pentru învatamant, sănătate, apărare, siguranța oamenilor etc. Este o politică falimentară. Partidul ADER promovează un model de dezvoltare bazat pe investiții, care asigură dezvoltare durabilă și resursele pe termen lung. Cum este în întreaga Europa.

În al doilea rând, poziția noastră față de capitalul românesc. Firmele românesti sunt efectiv distruse. Vezi gripa porcina africană. O industrie întreagă a fost distrusă, oamenii au fost deposedați de sursele de hrană. De ce? Ca să fie dependenți de stat, de pomenile autorităților. Dar și presiunea pe care o fac autoritățile statului asupra micilor întreprinzători români.

În al treilea rând nu agreăm politici bazate pe populism și demagogie. S-a tot anunțat marirea veniturilor, a pensiile, a salariilor prin anul 2021. Adică după alegeri. Consecințele anunțărilor. Mărirea imediată a prețurilor la produsele consumului zilnic al populației, a utilităților, electricitate, gaze și toate celelalte. Consecința? Inflația galopantă practic a anulat toate aceste creșteri. Este o politică iresponsabilă.

Nu în ultimul rând, Potrivit Strategiei Naționale de Educație Parentală, promovată de fostul ministru al educației, ministru PSD, cei mici, “elevii  trebuie să ştie că părinţii pot fi şi de acelaşi sex şi aibă respect pentru diversitatea sexuală”.

“Comportamentul heterosexual si homosexual, conform Strategiei ministrului PSD,  vor fi prezentate ca două alegeri valide de viață, fără nici o diferentă între ele”. S-a văzut și rezultatul dezastruos al actualului Referendum. PSD a rămas doar la nivelul declarațiilor pentru, practic nu s-a implicat în a mobiliza psd-iștii la vot. Noi nu agreem o asemenea politică. Noi suntem pentru morala creștină și familia tradițională. Este o deosebire fundamentală între ADER și PSD.

R: Care sunt valorile acestui partid?

M.I: Partidul “Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”, prin activitatea sa promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic, militează pentru respectarea suveranităţii naţionale, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii sale teritoriale.

Partidul “Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie” are în vedere apărarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor români care trăiesc şi lucrează în afara graniţelor ţării.

Partidului ADER îi sunt proprii valori precum patriotismul, cultivă dragostea de țară, respectul pentru demnitatea românilor.

Partidul ADER promoveză consolidarea valorilor fundamentale ale identității naționale a României.

Partidul ADER militează pentru promovarea valorilor familiei, a traditiilor culturale și istorice ale românilor. Partidul ADER a îndemnat românii să meargă cu toții la vot la Referendum, pentru a susține familia tradițională.

Noi lucrăm pentru recunoaşterea rolului comunităţii, al familiei, tradiţiilor, culturii şi religiei în afirmarea identităţii naţionale.

Partidul ADER se pronunță pentru creşterea respectului pentru cei care slujesc ţara sub arme, şi a recunoştinţei sociale  faţă de rezerviştii tuturor structurilor de arme precum şi faţă de cei care au participat sau participă din partea României în teatrele de operaţii din străinătate.

Partidul ADER militează pentru o Românie profund integrată în Europa.

Promovăm solidaritatea socială și ne pronunțăm pentru înlăturarea urii și vrajbei din societatea românească.

R: Mai poate fi salvată România?

M.I: Sigur, România mai poate fi salvată. Sunt o optimistă incorigibilă. România are un potențial uriaș. Important este ca cei care conduc țara să guverneze în favoarea poporului român. Românii au însă nevoie de mult curaj și de acțiune. Cetățenii țării fac o mare greșeală atunci când se întreabă : Ce fac partidele sau guvernanții pentru noi? Ideal ar fi să ne întrebăm mai întâi fiecare dintre noi: Ce pot face eu pentru țara mea? Dacă doar chibițăm  în față tv și nu acționăm, degeaba avem pretenții.

R: Ce părere aveți despre decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la etnobotanice?

M.I: Cu privire la această decizie prin care s-a decis pe 12 septembrie că, procurarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de către consumatorul final în vederea consumului propriu, efectuate exclusiv în acest scop, nu constituie operațiune cu produse în sensul art. 2 lit. b din Legea nr. 194/2011 și nu intră sub incidența dispozițiilor art. 16 alin 1 din același act normativ.’’- în opinia mea reprezintă doar un automatism, un efect al faptului că suntem nevoiți să preluăm UE all inclusive, adică și cu lucruri anormale. Etnobotanicele afectează  starea de sănătate a categoriei de populație din generația tânără, principala forță care poate să resusciteze societatea românescă.

Consider că prioritatea în cazul consumatorilor de etnobotanice ar trebui s-o constituie asigurarea unui cadru legal și instituțional pentru tratamente și consiliere psihologică și nu încurajarea consumului.

 

R: Facem referendum pentru familie, dar ”vrem” o țară de tineri drogați.  Se dorește ca tineretul să fie rupt de realitate?

M.I: A fost necesar acest referendum. Partidul ADER susține familia tradițională. Referitor la tinerii care se droghează, statul ar trebui să realizeze mai multe pentru ei. Din câte știu există foarte puține centre specializate pe astfel de probleme. De asemeni ar trebui lucrat mai mult la programe. Se distrug identități, familii. Este foarte adevărat că, având un asemenea text de lege, nu e imposibil să ajungă România o țară de tineri drogați.

 

R: În ce alte proiecte sunteți implicată în prezent?

M.I: Sunt implicată în mai multe proiecte de voluntariat dintre care aș enumera:

  • Sunt Vicepresedinte al Asociației ADER – Filiala Constanța (Președintele ADER Constanța este doamna Primar Dorinela Irimia care reprezintă un adevărat model pentru mine) Avem o echipa minunată și proiecte numeroase spre binele oamenilor în toate domeniile: sănătate, cultură, educație etc.
  • Sunt membru Crucea Roșie Constanța și am o colaborare extraordinară cu d-na Director Executiv, Carmen Lungu, un om extraordinar care pune suflet în tot ce face.
  • Am un proiect personal de durată – după cum știți scriu literatură motivațională, în scop caritabil. Parte din drepturile de autor urmând a se îndrepta spre copiii bolnavi și nevoiași. Preconizez să scriu cel puțin zece cărți în acest scop. Prima carte lansată în martie se intitulează  ”Arta de a învinge” – Ed. Coresi.
  • Sunt  formator și consilier de dezvoltare personală și îndrum pro bono femei abuzate, aflate în căutarea propriului echilibru sufletesc și tineri care doresc să-și descopere vocația din Crucea Roșie Constanța și din Asociația ADER.

Consider că voluntariatul este o binecuvântare și trebuie lucrat mult la mentalitate. Trebuie să învățăm ca înainte de a aștepta să primim, se impune să dăruim.

 

R: Tot mai mulți tineri aleg să plece din România.

Un sfat pentru cei care și-a pierdut speranța dar nu vor să-și abandoneze țara?

M.I: Delicata întrebare, mai bine zis răspuns. Ca să sfătuiești un tânăr să rămână în România, în zilele noastre, trebuie să-i oferi garanția că se merită.

Eu sunt mama și bunică, însă nu aș vrea ca fiica sau nepoțelul meu să plece în străinatate și să se zbată pentru alții. Mi-aș dori să rămână aici și să lucreze  la propriul vis.

Avem tineri minunați, foarte deschiși, pregătiți.

Dacă vor cu adevărat să realizeze ceva pentru România, îi îndrum să rămână aici, să intre în politică. Doar așa cuvântul lor va putea fi ascultat și prețuit. Partidul ADER îi așteptă cu brațele deschise alături de alți tineri medici, profesori, ingineri, studenți etc.

Si nu in ultimul rand, îi sfatuiesc pe toți, tineri sau mai puțin tineri, să se implice în voluntariat. Acesta ne ajută să ne dezvoltăm armonios .”Voluntariatul este o binecuvantare “așa cum spuneam în cartea mea ,,Arta de a învinge”.

Loading...
SHARE