“LUXUL TIMPULUI”: CUM ȘI UNDE POȚI INVESTI INTELIGENT ÎN CEASURI DE MII DE EURO

Ceasurile se numără, fără îndoială, printre ele mai de preț accesorii pe care le deține o persoană. În timp ce pentru unii, ceasul nu este decât un obiect absolut indispensabil în zilele noastre noastre, când totul se desfășoară contra cronometru, pentru alții, un ceas constituie o adevărată piesă de colecție, pentru care sunt dispuși să dea o mică avere. Dealtfel, motivele pentru care aproape oricine își dorește un ceas de calitate sunt variate, dar, în general, se spune că atât dai pe el, atât te ține. Cu alte cuvinte, ceasurile scumpe sunt si foarte durabile. Fie că este doar o investiție făcută cu… cap, mai ales dacă este din metal autentic, fie că este cumpărat/ primit/ dăruit și ca bijuterie, fie că este purtat doar pentru a impresiona, un ceas bine ales spune multe despre personalitatea noastră.

Iată că, în luna octombrie, pasionații de ceasuri scumpe din întreaga țară – și nu numai – își pot completa colecția cu piese rare, de lux, scoase la licitație de către Casa Artmark. Evenimentul se va desfășura sub titulatura “Luxul timpului”, la  Palatul Cesianu-Racoviță, pe 25 octombrie, de la ora 19.30.  

Întâlnirea dintre lux și măiestria ceasornicarului este o provocare mereu actuală. În Licitaţia de Ceasuri din data de 25 octombrie două dintre ceasurile vedetă ating împreună un preţ de listă de 200.000 de euro, anunță organizatorii.

Vestea bună este că ambele se pot achiziţiona la un sfert de preţ. Atât ceasul Breguet Classique Complications Tourbillon, de mână, bărbătesc, din platină (preţ de pornire 18.000 de euro), cât şi ceasul Audemars Piguet Royal Oak Offshore Alinghi Team Carbon, de mână, bărbătesc, ediție limitată 1028/1300 (preţ de pornire 16.500 euro) sunt oferte de neratat.

Cei interesați au la dispoziție o splendidă selecție de ceasuri de lux, accesorii ce merg mână în mână cu eleganța și timpul de calitate. Fie clasice, fie mult-căutatele mărci azi în vogă (Cartier, Chopard, Rolex, Jaeger LeCoultre, Patek Phillipe, Vacheron Constantin, Omega etc.), cele mai multe au prețuri de pornire de cca. un sfert din valoarea de listă. Remarcăm între acestea trei rare ceasuri Patek Philippe (Patek Philippe Bicolour, de mână, unisex, din aur, cca. 1930, preţ de pornire 5.500 euro; Patek Philippe în stil Art Deco, de buzunar, din aur, cca. 1940, preţ de pornire 3.000 euro; Patek Philippe, de buzunar, din aur, cca. 1930, în cutie Joseph Resch Fii, preţ de pornire 3.000 euro).

Loading...
SHARE