EUROPARLAMENTAR PNL: “GUVERNUL SABOTEAZĂ FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ”

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a acuzat, astăzi, Guvernul Dăncilă că a votat în Consiliul UE tăierea fondurilor pentru pesta porcină, precizând că Executivul „sabotează orice şansă ca fermierii români afectaţi de pesta porcină africană să fie despăgubiţi din fonduri europene”.

„Guvernul Dăncilă sabotează orice şansă ca fermierii români afectaţi de pesta porcină africană să fie despăgubiţi din fonduri europene! Guvernul României a votat în Consiliul Uniunii Europene (UE) reducerea alocărilor pentru fermierii afectaţi de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019, la o săptămână după ce solicitasem în Parlamentul European creşterea cu 110 milioane de euro a alocărilor pentru PPA în bugetul UE de anul viitor”, a scris, astăzi, pe Facebook, europarlamentarul PNL, citat de Mediafax.

Siegfried Mureşan a anunţat că a depus în legislativul european amendamente la proiectul de buget al UE pentru 2019 în vederea susţinerii românilor afectaţi de pesta porcină.

„În data de 30 august a.c., am depus în Parlamentul European două amendamente la proiectul de buget al Uniunii Europene pentru 2019 în care solicitam alocarea, în total, a 110 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor din statele membre ale Uniunii Europene afectaţi de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România”, a afirmat eurodeputatul.

Loading...
SHARE