CU CE SPECTACOLE DESCHIDE STAGIUNEA TEATRUL DE STAT CONSTANȚA, ÎN WEEKEND?

A mai rămas doar o zi până când cortina Teatrului de Stat Constanța (TSC) se va ridica din nou, pentru publicul de la malul mării, pentru prima dată în stagiunea 2018-2019. Iubitorii de teatru sunt așteptați să revină în sala de spectacole a TSC, în acest weekend, când sunt programate trei dintre producțiile de succes din repertoriul prestigioasei instituții de cultură constănțene.

Astfel, vineri, 12 octombrie, de la ora 19.00, pe scena teatrului se va juca “Gin Rummy”, având la bază textul dramaturgului american David Coburn. Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri.

Pe scena Teatrului de Stat Constanța, în cele două roluri – Fonsia Dorsey și Weller Martin – se vor confrunta Nina Udrescu și Liviu Manolache, doi actori ale căror performanțe sunt bine cunoscute publicului constănțean, doi actori cu identități conturate în zeci de ani de actorie și în mulțimea de roluri jucate.

Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.

Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19.00,TSC prezintă drama documentară “Jurnal de România. Constanța”, care abia s-a întors de la Timișoara și se pregătește să plece la București, în 14 octombrie, în cadrul Platformei Internaționale de Teatru. Cele șase actrițe – Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu – le vor aduce aminte spectatorilor în ce fel de oraș trăim și cum este el văzut de actori, atât prin prisma meseriei lor, cât și din perspectiva cetățeanului obișnuit.

Spectacolul face parte dintr-un proiect multidisciplinar mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu, care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Duminică, 14 octombrie, de la ora 19.00, cel de-al treilea spectacol prezentat de TSC, “Năpasta” (“Chiderea”) se adresează unui public specific, aromânilor, fiind jucat în acest dialect al limbii române, păstrat cu precădere în regiunea noastră. Spectacolul NĂPASTA, de I. L. Caragiale, transpus în dialect cu titlul CHIDEREA, de regizorul Daniel Grigore – Simion, îi are în distribuție pe Irina Enache – Anca, Tani Ștefu – Dragomir, Andrei Nicolae Stroescu – Gheorghe, Haralambie Gromoșteanu – Ion. Scenografia este semnată de Romulus Boicu.

Loading...
SHARE