PROFESIA LIBERALĂ A AUDITORILOR FINANCIARI DIN ROMÂNIA – ÎNCOTRO? PREZENT ȘI VIITOR (II)

După cum vă informam zilele trecute, la Camera de Comerț, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a avut loc o întâlnire a auditorilor financiari arondați Reprezentanței din Sud-Est (respectiv județele Constanța, Tulcea și Călărași). Noi precizări ne-a oferit domnul Ioan Grigoriu, vicepreședinte al Camerei Auditorilor Financiari din România:

Atât discuțiile cât și dezbaterile, în esență s-au axat pe următoarele probleme:

  • delegarea cu foarte mare întârziere a atribuțiilor și separarea acestora ce rămân la CAFR și ce preiau ASPASS ca autoritate sub tutela Ministerului Finanțelor Publice potrivit Legii nr.162/2017, cu referință la suportarea a 30% din cheltuieli a acestei autorități din Veniturile CAFR;
  • probleme legate de pregătirea continuă (40 ore din care 20 nestructurate),organizate, lectori, locatii;
  • probleme ale stagiarilor (anul 1 , 2 și 3) de la pregătire, lectori, locatii, taxe etc”, a spus Ioan Grigoriu, vicepresedinte al Camerei Auditorilor Financiari din România.

Domnul vicepreședinte Grigoriu Ioan și domnul dr. ec. Rusu Gheorghe, membru în Consiliul CAFR au arătat ca eforturile susținute de Consiliul Camerei, ales pe un mandat de 3 ani de către Conferința Natională în 24/09/2017, cu armonizarea reglementarilor legale cu ASPASS, dispute care până în prezent nu au condus la nimic cu finalitate.

La finalul întâlnirii cu auditorii financiari și stagiarii anilor 1, 2 și 3 arondați Reprezentanței Sud-Est, dr. ec. Rusu Gheorghe, membru al Consiliului CAFR, a aratat că a avut două întâlniri în anul 2017 cu ex ministrul Finantelor Publice, Ioan Misa, dar fără rezultatele scontate și puse pe agenda de discuții.
Menționăm că, domnia sa, a invitat auditorii financiari, în data de 26 Octombrie 2018, cu prilejul sărbătoririi Zilei auditorilor din România, la sediul Reprezentanței SE a CAFR, care se află în Constanța, pe stada Fagetului Nr 116, în zona stadionului Faru, sediu ce a fost inaugurat în 29/06/2018.

Loading...
SHARE