CAMERA DEPUTAȚILOR A RESPINS MOȚIUNEA PE ECONOMIE

Camera Deputaţilor a respins, astăzi, moţiunea simplă depusă de parlamentarii PNL şi intitulată „Dănuţ Andruşcă sau cum să destabilizezi deliberat economia României. Incompetenţa falimentează România!”.

În favoarea moţiunii simple au votat 103 deputaţi, 146 au votat ”împotrivă”, 19 s-au abţinut, iar opt nu şi-au exprimat opţiunea. În cadrul dezbaterilor din plenul de luni, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a declarat că majorarea salariilor din sectorul bugetar a avut „rol de locomotivă pentru întreaga economie”.

„În primele şase luni ale anului 2018, câştigul salarial mediu net a crescut cu 13,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind în prezent de 2.636 lei. Principalele domenii de activitate în care a crescut salariul mediu net sunt extracţia minereurilor metalifere, sănătate şi asistenţă socială, cercetare-dezvoltare, silvicultură şi exploataţii forestiere, construcţii, transport pe apă, administraţie publică şi apărare, învăţământ. Creşterea salariilor în sectorul bugetar a avut rol de locomotivă pentru întreaga economie, astfel şi mediul privat a început să se apropie de ritmul de creştere a salariilor din sectorul bugetar cu efecte pozitive certe pentru nivelul de trai al populaţiei”, a afirmat Dănuţ Andruşcă, citat de Mediafax.

Loading...
SHARE