“ATELIER DIGITAL PENTRU PROGRAMATORI”, DEDICAT STUDENȚILOR

Studenţii care vor să înveţe să programeze şi tinerii care doresc să devină antreprenori în domeniul tehnologiei se pot înscrie la “Atelierul Digital pentru Programatori”.

Activităţile din cadrul programului lansat de Google se vor derula în trei hub-uri aflate în următoarele locaţii: Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea din Bucureşti; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Facultatea de Management în Construcţii, Universitatea Politehnica din Timişoara.

Potrivit Google, activitatea în aceste hub-uri are două componente. În primul rând, în aceste spaţii vor fi organizate cursuri de programare pentru studenţi. Cursurile sunt gratuite şi se desfăşoară pe o perioadă de zece săptămâni. Studenţii interesaţi pot opta pentru cursuri de Java, Android development pentru începători sau avansaţi.

Cele trei hub-uri vor funcţiona şi ca incubatoare pentru start-up-uri, oferind spaţiu gratuit de lucru tinerilor care lucrează la dezvoltarea propriei aplicaţii şi vor să lanseze un start-up. Tinerii antreprenori vor beneficia în hub-uri de suport şi sesiuni individuale de mentorat pentru identificarea oportunităţilor de creştere ale start-up-urilor, sesiuni de pregătire cu experţi Google şi acces la programul Google Cloud for Startups. Programul durează şase luni şi se finalizează printr-o sesiune Demo Day, în care tinerii îşi prezintă ideile în faţa unei comunităţi de investitori şi experţi în tehnologie.

“Atelierul Digital pentru Programatori” face parte din “Grow with Google”, o iniţiativă globală care urmăreşte să creeze oportunităţi pentru toată lumea, prin oferirea de cursuri, resurse şi consultanţă gratuită.

Potrivit Elisabetei Moraru, manager Google România, cursurile din cadrul “Atelierului Digital pentru Programatori” se adresează studenţilor, indiferent de profilul facultăţii pe care-l urmează, şi vor fi adaptate în funcţie de nivelul acestora.

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a afirmat, conform Agerpres, că universităţilor li se cere să fie foarte flexibile şi adaptate la cerinţele de pe piaţa muncii. “Este însă la fel de important ca universitatea să fie vizionară şi să dezvolte tehnologii şi filosofii noi pentru piaţa muncii”, a adăugat rectorul.

Loading...
SHARE