CE SPUNE TOADER DESPRE AVIZUL NEGATIV DAT ÎN CAZUL ADINEI FLOREA

Ministrul Justiţiei a anunţat, în această dimineaţă, că aşteaptă să vadă care au fost considerentele procurorilor CSM pentru avizul negativ dat în cazul Adinei Florea, precizând că va vedea ce va face mai departe.

“Aştept să văd considerentele avizului pentru că avizul este consultativ, iar considerentele vin să adcă argumente decidentului. Vedem considerentele şi vedem ce vom face mai departe. Aşteptăm considerentele. În momentul acela vă comunicăm”, a declarat Tudorel Toader, la sediul CSM.

Conform Mediafax, declaraţiile ministrului vin în condiţiile în care, pe 13 septembrie, Toader spunea că avizul consultativ al Secţiei de procurori a CSM nu blochează procedura de numire a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că va trimite preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA indiferent de avizul CSM. “Sigur că procurorii CSM nu vor primi favorabil afirmaţia mea, dar, indiferent de avizul dânşilor, voi continua procedura şi voi trimite mai departe propunerea. Îi respect în limitele cuvenite, dar uneori am şi eu rezerve. Aştept momentul când doamna procuror va fi audiată, voi fi prezent, voi aştepta să dea avizul cel mai adecvat. Personal, cred cu toată convingerea că avizul va fi unul negativ, dar eu imediat ce-l primesc, trimit la preşedinte candidatura doamnei procuror”, a declarat atunci ministrul.

Loading...
SHARE