MECIUL LIVERPOOL ȘI MANCHESTER CITY S-A ÎNCHEIAT 0-0

Liverpool şi Manchester City au terminat la egalitate, 0-0, în marele derby al Angliei, desfăşurat duminică seara, 7 octombrie, în cadrul etapei a 8-a. Trupa lui Pep Guardiola a avut victoria în mână, dar Mahrez a ratat un penalty în minutul 86.

Gabriel Jesus ar fi trebuit să bată lovitura de pedeapsă, însă Guardiola i-a ”refuzat” această şansă. Managerul campioanei en-titre este cel care a decis ca brazilianul să-i lase mingea lui Riyad Mahrez. Algerianul a trimis însă un ”avion”, astfel că mingea şutată s-a dus direct în peluză. În acest fel, Manchester City a ratat ocazia de a obţine primul succes pe ”Anfied” în ultimii 15 ani. În acelaşi timp să fie lider solitar, cu 2 puncte în faţa celor de la Chelsea şi 3 puncte faţă de Liverpool. Aşa, toate cele trei echipe sunt la egalitate, cu 20 de puncte, urmate la două lungimi de Arsenal şi Tottenham, informează Mediafax.

Conform ”The Guardian”, Mahrez a ratat al 5-lea penalty din 8 încercări, iar în ciuda acesstui istoric Pep a insistat ca alegrianul să execute lovitura de la 11 metri, după ce Sergio Aguero a fost schimbat. Managerul i-a transmis mijlocaşului prin Mendy să ia mingea şi să execute. ”L-am văzut toată săptămâna pe Maherz la antrenamente executând lovituri de pedeapsă şi mi-a oferit foarte multă încredere. Va fi o experienţă bună pentru el pe viitor, când se va duce să bată. Gabriel Jesus a vrut el să execute. Îmi cer scuze, a fost decizia mea!”, a declarat Pep Guardiola.

Managerul spaniol a susţinut că Manchester City ar fi trebuit să mai aibă cel puţin un penalty în acest joc, în prima repriză, când Dejan Lovren l-a oprit neregulamentar pe Sergio Aguero.

“În mod normal, în ultimele 6-7 luni, loviturile de la 11 metri au fost executate întotdeauna Sergio, dar el a fost pe bancă acum. A fost pe teren însă în prima repriză, când a fost faultat în careu, dar arbitrul nu a dictat penalty. Poate că aveam nevoie de două penalty-uri pentru a înscrie un gol. Nu aş vrea să vorbesc despre arbitri, despre deciziile lor”, a mai spus Guardiola.

.

Loading...
SHARE