ȚĂPARDEL ȘI IMAGINEA PĂTATĂ A ROMÂNIEI

Eurodeputatul PSD, Claudia Ţapardel, a afirmat că este “scandalos” faptul că, în şedinţa de luni a Comisiei LIBE din Parlamentul European, nu se mai dezbat protocoalele secrete şi efectele lor asupra justiţiei şi că tema principală este statul de drept în România.  Duduia a fost revoltată până în măduva oaselor și a explodat.

Imaginea României din plan extern a fost pătată, strigă Țăpardelica. Să ne fie cu iertare,  dar de unde sunteți doamnă?  În ce glob de cristal ați stat și cu ce ochelari de cal v-ați acoperit ochii? Vă doare de imaginea României? Care Românie, doamnă? Ai pe care o râde toată Europa? Aia îngenuncheată de un sistem ”democratic”?Ah, da, despre România aia cred că vorbiți.

“În calitate de europarlamentar al României, îmi exprim nemulţumirea faţă de presiunea uriaşă care se face asupra ţării noastre, prin cele două dezbateri legate de România într-o singură săptămână. Este o situaţie fără precedent care, din păcate, nu face decât să lovească în imaginea României pe plan extern. Este scandalos ce se întâmplă în Comisia LIBE, acolo unde iniţial trebuia să aibă loc o dezbatere, de altfel necesară, despre protocoalele secrete şi efectele acestora în justiţia din România. În câteva ore, totul a fost schimbat, urmând ca membrii Comisiei Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European să discute, în prezenţa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, situaţia din România dar din perspectiva independenţei justiţiei şi respectării statului de drept. Iar totul se face fără ca reprezentanţii instituţiilor de la Bucureşti să fie invitaţi pentru a prezenta poziţia ţării noastre”, a transmis printr-un comunicat, eurodeputatul PSD, Claudia Ţapardel.

Loading...
SHARE